Ksiądz Jakub Wawrzyn FSSPX najprawdopodobniej zostanie w Polsce i zamieszka w Lublinie.
Z tych powodów w przeoracie praktycznie nie bywam wcale, nie da rady uwzględniać Mszy w grafiku dziennym z jakimś (jakimkolwiek?) rozsądnym wyprzedzeniem.
Cytat: kamilek w Lipca 11, 2018, 23:14:09 pmKsiądz Jakub Wawrzyn FSSPX najprawdopodobniej zostanie w Polsce i zamieszka w Lublinie.Ks. Jakub zamieszka w Warszawie, ale faktycznie będzie odpowiedzialny za kaplicę w Lublinie. Słusznie przedmówcy zauważyli, że księża mają obowiązek mieszkania w przeoratach. W Lublinie będzie nocował najwyżej z soboty na niedzielę.
Dziękuję za doprecyzowanie sprawy z mieszkaniem w Lublinie.CytujW każdy poniedziałek jest umieszczany na stronie piusx.org.plRozumiem, niestety dla mnie by było przystępnie gdyby miał miesiąc do przodu i bez modyfikacji dzień-przed. Albo jeszcze lepiej na sztywno wpisaną godzinę i co najwyżej ogłoszenia czy nie ma Mszy z jakiegoś powodu - tak jak to jest w Warszawie.Niestety zaabsorbowanie obowiązkami nie pozwala mi siedzieć na portalach dzień w dzień i łapać zmiany; albo ogłoszenia "dodatkowa Msza za 2 dni". Dla porównania FSSP ma formalnie wpisany na stałe w wawelski grafik swoją Mszę poranną.W Austrii spotkałem się z takim grafikiem FSSPX w kaplicy, co najmniej miesięczne wyprzedzenie było na wszystkie Msze.
W każdy poniedziałek jest umieszczany na stronie piusx.org.pl
https://www.facebook.com/jerycho2013/videos/409253799630243/Zapraszam na ciemną jutrznię w najbliższy piątek u zmartwychwstańców o 8:00.