Michał W.
|
 |
« Odpowiedz #90 dnia: Czerwca 14, 2011, 11:26:18 am » |
|
Informuję, że na czas wakacji zostaje zawieszona celebracja Mszy Trydenckiej w parafii św. Józefa w Radomiu. Ks. Tomasz odpoczywa Następna celebracja prawdopodobnie 12 września. Jednocześnie proszę o modlitwę za to piękne dzieło oraz w intencji posługi ks. Tomasza.
|
|
|
|
Ad Infinitam Dei Gloriam
Sancte Michael Archangele, ora pro nobis.
"Nie po to był Sobór aby żyć Trydentem". J.H.
|
|
|
x.Hubert
adept

|
 |
« Odpowiedz #91 dnia: Czerwca 15, 2011, 15:34:58 pm » |
|
Uwaga, to ja. Ks. Hubert z Glinic. Informuję, iż w dniu 23 czerwca 2011 r., w Uroczystość Bożego Ciała, w parafii Najświętszego Serca Jezusowego, o godz. 13:00, czyli po procesji, będzie celebrowana Msza św. w formie nadzwyczajnej rytu rzymskiego (Msza Trydencka). Czy to będzie Msza recytowana czy Missa cantata, to się jeszcze okaże. Zapraszam.
|
|
|
|
|
|
|
x.Hubert
adept

|
 |
« Odpowiedz #92 dnia: Czerwca 16, 2011, 10:52:06 am » |
|
Jeszcze raz potwierdzam, iz w Boże Ciało, w parafii na Glinicach o godz. 13:00 Msza św. Trydencka. Będzie to msza śpiewana, w intencji ks. proboszcza Stanisława Suwały.
|
|
|
|
|
|
|
Michał W.
|
 |
« Odpowiedz #93 dnia: Lipca 02, 2011, 20:26:02 pm » |
|
Ktoś wie, czy na czas wakacji Msza św. w Farze będzie odprawiana jak poprzednio.? Tzn. w 1 i 3 niedzielę miesiąca o godz. 14.00.?
|
|
|
|
Ad Infinitam Dei Gloriam
|
|
|
Michał Barcikowski
*
aktywista

|
 |
« Odpowiedz #94 dnia: Lipca 04, 2011, 08:33:43 am » |
|
Ktoś wie, czy na czas wakacji Msza św. w Farze będzie odprawiana jak poprzednio.? Tzn. w 1 i 3 niedzielę miesiąca o godz. 14.00.?
Tak, nie ma żadnej zmiany. PS. Ale czyściutko w tym wątku...
|
|
|
|
|
|
|
Krusejder
|
 |
« Odpowiedz #95 dnia: Lipca 04, 2011, 08:55:41 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
x.Hubert
adept

|
 |
« Odpowiedz #96 dnia: Sierpnia 18, 2011, 14:33:26 pm » |
|
Informuję, iż z dniem 22 sierpnia b.r. przestaję być wikariuszem w parafii NSJ w Radomiu i decyzją bp Tomasika zostałem mianowany wikariuszem w parafii Matki Odkupiciela w Radomiu (ul. Wierzbicka). W związku z tym celebracje Mszy Trydenckich w parafii NSJ zostaną zapewne odwołane. Jak będzie się kształtować sytuacja w nowej parafii dowiem się po przeprowadzce. O wynikach ustaleń z nowym proboszczem poinformuję wkrótce, tzn. zapewne we wrześniu. Laudetur Iesus Christus. ks. Hubert J. Biegaj
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
 |
« Odpowiedz #97 dnia: Sierpnia 18, 2011, 15:06:17 pm » |
|
+
|
|
|
|
Franciszek miał genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa... Leon XIV kontynuuje to wiekopomne dzieło
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
|
|
|
Marcus
|
 |
« Odpowiedz #98 dnia: Sierpnia 18, 2011, 15:13:35 pm » |
|
Szczęść Boże x. Hubercie! Niech Bóg prowadzi skutecznie, aby starczyło sił i wytrwałości.
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
 |
« Odpowiedz #99 dnia: Sierpnia 18, 2011, 15:15:07 pm » |
|
Podziękować wypada również lokalnym prowokatorom (p. sąsiedni wątek o Radomiu).
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
PTRF
|
 |
« Odpowiedz #100 dnia: Sierpnia 19, 2011, 00:16:53 am » |
|
Muszę dodać, że jeszcze tydzień temu nic nie zapowiadalo przenosin x.Huberta. Miało nie być większych zmian, a Ksiądz planował wprowadzić drugą Mszę św. w 4 niedzielę miesiąca. Z drugiej strony, patrząc na zaangażowanie i energię Nowego Proboszcza w np. walkę z krzyżem ustawionym na ołtażu ( i nie tylko) te przenosiny nie powinny być zaskoczeniem.
|
|
|
|
|
|
|
Michał W.
|
 |
« Odpowiedz #101 dnia: Sierpnia 19, 2011, 00:27:57 am » |
|
A mnie ciekawi czemu akurat do parafii Matki Odkupiciela.
|
|
|
|
Ad Infinitam Dei Gloriam
|
|
|
PTRF
|
 |
« Odpowiedz #102 dnia: Sierpnia 19, 2011, 00:33:44 am » |
|
Nie wiem. Nigdy tam nie byłem i nawet nie wiem gdzie dokładnie to jest.
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
 |
« Odpowiedz #103 dnia: Sierpnia 19, 2011, 00:38:27 am » |
|
Muszę dodać, że jeszcze tydzień temu nic nie zapowiadalo przenosin x.Huberta. Miało nie być większych zmian, a Ksiądz planował wprowadzić drugą Mszę św. w 4 niedzielę miesiąca. Z drugiej strony, patrząc na zaangażowanie i energię Nowego Proboszcza w np. walkę z krzyżem ustawionym na ołtażu ( i nie tylko) te przenosiny nie powinny być zaskoczeniem.
Dokładnie tak. Sam to widziałem na własne oczy 
|
|
|
|
Franciszek miał genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa... Leon XIV kontynuuje to wiekopomne dzieło
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
|
|
|
Michał W.
|
 |
« Odpowiedz #104 dnia: Sierpnia 19, 2011, 00:39:15 am » |
|
Osiedle Południe. Kościół wiecznie w budowie. Proboszcza nie znam, słyszałem tylko kilka historyjek o nim. Msze święte odprawiane w jakimś baraku obok. 
|
|
|
|
Ad Infinitam Dei Gloriam
|
|
|
|