...to trzeba było nie czytać.
5 - czy zmarli będą po zmartwychwstaniu królować razem z Chrystusem w Niebie? bo wg. mnie to się poważnie ociera o herezję (tam przed "królowali" jest mój znak zapytania dopisany długopisem Język)
Następny raz jak Pana wyznaczą, proszę pojechać tekstem Modlitwy Powszechnej Kosciola z Wielkiego Piątku. Proszę tylko stosować aktualną wersją, czyli żadnych zydow wiarolomnych nie wymieniać w niej Jestem przekonany, ze potem juz nikt Pana do tego przykrego obowiązku nie wyznaczy
Cytat: spanish inquisition w Października 11, 2009, 14:21:58 pmCytat: Zygmunt w Października 11, 2009, 14:13:00 pm...to trzeba było nie czytać.No dobrze, ale co z tymi, którzy muszą tego słuchać?Muszą słuchać, bo ktoś im to czyta.
Cytat: Zygmunt w Października 11, 2009, 14:13:00 pm...to trzeba było nie czytać.No dobrze, ale co z tymi, którzy muszą tego słuchać?
Osoba łamiąca 1 przykazanie Boże i przesladująca katolików za to, że pozostawali wierni Ewangelii, jest z definicji niekanonizowalna, o ile nie wyprze się tych błedów publicznie przed śmiercią. Nic takiego miejsca nie miało...
A co z "orędownictwem" Sługi Bożego?