jp7
|
|
« Odpowiedz #30 dnia: Lutego 06, 2009, 22:47:44 pm » |
|
Ja teraz widzę inne również. Ale niektórych nie - więc może ta opcja jednak działa ? Działa, tylko "przestałem ukrywać" swój mail...
|
|
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
Kalistrat
|
|
« Odpowiedz #31 dnia: Lutego 06, 2009, 22:51:12 pm » |
|
No może nie taki zły... ale np. mój wykładowca wykładający "Wstęp do Literaturoznawstwa" opowiadał, że w czasach komuny zastanawiał się, co to jest "trójkąt męski elegancki z wkładem"
|
|
|
|
|
|
|
Krusejder
|
|
« Odpowiedz #32 dnia: Lutego 06, 2009, 23:05:31 pm » |
|
Nie chciałbym siać defetyzmu ale nie jawi mi się to zbyt wesoło. Widzę problem w - nazwałbym to - wypaleniu tematycznym. O czym jeszcze można? Wszystko już było. Czy nie powinniśmy zadać sobie jakieś wytyczne postępowania? Unikanie próżnego gadulstwa - grzech (wada) w moim mniemaniu forum Fronda, ściślejsze trzymanie się tematu, krótko, mniej a dobrze....
cały czas będą nowe tematy ... Może za 5 lat będziemy dyskutować np o tem: "List ks. Hryniewicza z prośbą o zdjęcie exkomuniki w związku z odwołaniem poglądów o apokatastazie" albo o tem "Wniosek KEP do papieża Benedykta XVI o skrócenie czasu trwania indultu na celebrowanie wg Mszału Pawła VI na terenie diecezyj polskich"
|
|
|
|
|
|
|
Thomas
Gość
|
|
« Odpowiedz #33 dnia: Lutego 07, 2009, 15:04:30 pm » |
|
... Może za 5 lat będziemy dyskutować np o tem:
myślę, że będziemy dyskutować na temat zaczerpnięty z Pańskiej stopki :-) : Sprawa Mszy Trydenckiej w diecezji warszawsko - praskiej w toku. Są kłopoty[ /quote]
|
|
|
|
|
|
|
przykoźlak
uczestnik
gg:5502171
|
|
« Odpowiedz #34 dnia: Lutego 07, 2009, 16:16:32 pm » |
|
cały czas będą nowe tematy ... Może za 5 lat będziemy dyskutować np o tem:
"List ks. Hryniewicza z prośbą o zdjęcie exkomuniki w związku z odwołaniem poglądów o apokatastazie" albo o tem "Wniosek KEP do papieża Benedykta XVI o skrócenie czasu trwania indultu na celebrowanie wg Mszału Pawła VI na terenie diecezyj polskich"
Zacne to tematy ...aż chce się podyskutować, a i pochwalić
|
|
|
|
Prawdziwy reakcjonista nie jest tym, kto marzy o dawnych czasach, lecz myśliwym ścigającym święte cienie na wiecznych wzgórzach. www.przykozle.blogspot.com
|
|
|
kwiatostan lipy
Gość
|
|
« Odpowiedz #35 dnia: Lutego 13, 2009, 18:56:53 pm » |
|
B Ł A G A M wyłączcie te buźki! ! ! ! ! !
|
|
|
|
|
|
|
Jarod
|
|
« Odpowiedz #36 dnia: Lutego 13, 2009, 19:06:46 pm » |
|
popieram!
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #37 dnia: Lutego 13, 2009, 19:27:10 pm » |
|
Nie popieram. Jest fajnie.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #38 dnia: Lutego 13, 2009, 19:33:16 pm » |
|
A co wam te mordki przeszkadzają? Czasami są niezbędne, bo niektórzy np. nie są w stanie zrozumieć ironii bez
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #39 dnia: Lutego 13, 2009, 19:35:30 pm » |
|
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
tkiller
|
|
« Odpowiedz #40 dnia: Lutego 13, 2009, 19:35:53 pm » |
|
popieram!
Jestem przeciw
|
|
|
|
"..co sądzić o tych nawet pobożnych, którzy podczas Mszy św. odmawiają różaniec i najrozmaitsze litanie albo przez całą Mszę św. odmawiają modlitwy przygotowawcze do komunii św. Ci wszyscy, tak należy stwierdzić, liturgicznie nieprawidłowo uczestniczę we Mszy świętej."
|
|
|
Richelieu
|
|
« Odpowiedz #41 dnia: Lutego 13, 2009, 20:42:56 pm » |
|
popieram!
Jestem przeciw
Za, a nawet przeciw ... To może ktoś wrzuci tutaj ankietę i zrobimy głosowanie ?
|
|
|
|
|
|
|
Angelus Silesius
|
|
« Odpowiedz #42 dnia: Lutego 13, 2009, 21:26:34 pm » |
|
popieram!
Jestem przeciw
Za, a nawet przeciw ... To może ktoś wrzuci tutaj ankietę i zrobimy głosowanie ?
Widzę, że metodę głosowania wybrał Pan autorytarnie zupełnie ignorując zdanie pozostałych forumowiczów. Jest Pan zagrożeniem dla demokracji! ;-)
|
|
|
|
"Religijny liberalizm pozbawia nas męczenników i misjonarzy, pozostawiając jedynie osoby kupczące religią, którym wtórują kobzy głoszące pokój w słowach, a nie w czynach!" abp Marcel François Lefebvre
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #43 dnia: Lutego 13, 2009, 21:39:46 pm » |
|
Eminencja ma prawo być zagrożeniem dla demokracji!
|
|
|
|
|
|
|
Richelieu
|
|
« Odpowiedz #44 dnia: Lutego 13, 2009, 21:42:50 pm » |
|
Panie Angelusie, pozwolę sobie zauważyć, że tylko zaproponowałem głosowanie, nie narzucam go. A skoro już o demokracji mówimy - nie uważam jej za najlepszą formę funkcjonowania społeczeństwa. Tezę o przewadze siły głosu dwóch meneli nad profesorskim z pewnością Pan raczy znać. Oczywiście - żeby była jasność - doskonale dostrzegłem uśmieszek na końcu Pańskiej wypowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
|