Cytat: Major w Grudnia 05, 2009, 08:50:59 amDla mnie te obrazki to fascynacja demonizmem w czystej postaci.Z powyższych wpisów owa fascynacja demonizmem wręcz bije!!Tyle tylko, że od panów krytykujących a nie od autora dzieła:)))
Dla mnie te obrazki to fascynacja demonizmem w czystej postaci.
Niemniej może to prawdziwe uzdrowienia... sama nie wiem... co Państwo o tym myślą? Kapłani dostali władzę uzdrawiania ...
Łk 23
...W ikonach kolor ma bardzo ważne znaczenie. A p. K. Arguello uważa się chyba za ikonopisa...
Z jakiego okresu?Co ma ikonostas do twórczości p. Kiko? Ja tylko odniosłem się do symboliki kolorów która dla ikon jest jasna.
... obrazy z tamtego okresu ...
Łatwo zauważyć, że Dzieciątko nie jest niemowlęciem. Jest mądrym człowiekiem, ubranym w szatę, jaką noszą dorośli. Co więcej, jego rozjaśniona twarz i złota szata wskazują, że ten mądry człowiek jest prawdziwie Słowem Boga, pełnym majestatu i wspaniałości. Jest Słowem, które stało się Ciałem, Panem wszystkich wieków, źródłem mądrości, Alfą i Omegą stworzenia, Chwałą Boga. Wszystko w Dzieciątku i wokół niego jest światłem. W tym Dzieciątku nie ma ciemności. Jest to, według słów Soboru w Nicei: „Bóg z Boga, Światłość ze Światłości, Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego".
Pana zaślepienie jest przerażające. No ale cóż, jak wiadomo jedną z cech sekty jest pranie mózgu i bezkrytycyzm wobec guru...
Cytat: hellsing w Grudnia 05, 2009, 13:18:03 pm Łk 23 Przypominam, że zakaz amatorskiej interpretacji Pisma Świętego nie został cofnięty. Ten rodzaj nieposłuszeństwa w waszym wydaniu jest kolejnym dowodem protestanckiej proweniencji kikokarmenatu.
Więc za przeproszeniem walisz pan brednie:))
Ja się nie wypowiadam w imieniu DN, więc nie wiem ...
Cytat: jp7 w Grudnia 05, 2009, 18:24:56 pm Panie Hellsing - mam przypomnieć jak niejaki pan Gennari wił się i skręcał łżąc w sprawie listu kard Arinze? Nie za bardzo rozumiem co to ma do tematu??
Panie Hellsing - mam przypomnieć jak niejaki pan Gennari wił się i skręcał łżąc w sprawie listu kard Arinze?
A czy któs mógłby zająć się "muzyką" Kikosia. Podobno tam tyż elementy demoniczne?