Maswerk
|
 |
« Odpowiedz #15 dnia: Września 21, 2010, 18:02:03 pm » |
|
Proponuję, żeby umieszczał pan newsy dotyczące Poznania w temacie "POZNAŃ", zamiast odświeżać wątek pani Bogny z września... zeszłego roku - głupio to wygląda. 
|
|
|
|
|
|
|
ovensko
uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #16 dnia: Września 21, 2010, 23:14:28 pm » |
|
.......................................... bez komentarza
|
|
|
|
|
|
|
bogna
uczestnik

http://www.bognabialecka.pl
|
 |
« Odpowiedz #17 dnia: Września 10, 2011, 11:24:26 am » |
|
Z radością informuję, że ks. Arcybiskup Stanisław Gądecki wyraził zgodę na coniedzielną Mszę Świętą w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego w naszym kościele. Będzie ona odprawiana o godz. 15:00. Powiadomię o terminie "inauguracji" - Musimy poczynić przygotowania - wzmocnić grupę ministrancką i scholę. Bardzo zachęcam Panów i Panie do włączenia się w śpiew naszej scholi gregoriańskiej. Pozdrawiam serdecznie ks. prob. Marcin Węcławski
|
|
|
|
|
|
|
rysio
|
 |
« Odpowiedz #18 dnia: Września 10, 2011, 11:50:38 am » |
|
Znakomita wiadomość. Zaskakująca z uwagi na poznańskie perypetie z KRR - godne reportażu. Można różnie interpretować zgodę biskupa. Ja sądzę jednak, że zimny prysznic (fsspx) dobrze wpływa na krążenie. W zdrowym ciele zdrowy Duch. I to się nazywa skuteczna współpraca Indultu i Bractwa. Najwyższy czas pomyśleć o kaplicy na lewym brzegu Wisły w Warszawie. ps @ks.Proboszcz Marcin Węcławski ks. Arcybiskup Stanisław Gądecki wyraził zgodę na coniedzielną Mszę Świętą w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego w naszym kościele Czy a A-diecezji Poznańskiej obowiązuje MP SP i UE ? Czy na odprawianie KRR ks. Proboszcz musi mieć zgodę biskupa? Papieska zgoda nie wystarczy Księdzu?
|
|
« Ostatnia zmiana: Września 10, 2011, 12:03:14 pm wysłana przez rysio »
|
|
"I w mordobiciu musi być umiarkowanie"* * Dzielny wojak Szwejk.
|
|
|
|
rysio
|
 |
« Odpowiedz #20 dnia: Września 10, 2011, 13:16:47 pm » |
|
@ Teresa Dziękuję, nie wiedziałem, nie czytałem tylko słyszałem. Tyle już jest tej publicystyki, ze człowiek nie nadąża z czytaniem.
|
|
|
|
|
|
|
Anna M
|
 |
« Odpowiedz #21 dnia: Września 10, 2011, 20:42:43 pm » |
|
Arcybiskup Stanisław Gądecki wyraził zgodę na coniedzielną Mszę Świętą w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego o godz. 15:00 - bo przecież otwarto kaplicę FSSPX. czyli potrzeba otwierać jak najwięcej Kaplic FSSPX  Ale ta godz. 15:00 to ....
|
|
|
|
|
|
|
rysio
|
 |
« Odpowiedz #22 dnia: Września 10, 2011, 22:47:59 pm » |
|
 Uploaded with ImageShack.usczyli mamy przepis na sukces: 1. z wapienia pińczowskiego stawiamy kapliczkę 5,5 m x 8,7m wg złączonego rysunku. 2. zwracamy sie do fsspx o opiekę duszpasterską. 3. dostajemy telefon od proboszcza z informacją, że bp. kazał powołać Grupę Stałą i od niedzieli mamy KRR w parafii.
|
|
|
|
|
|
|
genowefa
|
 |
« Odpowiedz #23 dnia: Września 10, 2011, 23:37:21 pm » |
|
czyli mamy przepis na sukces: 1. z wapienia pińczowskiego stawiamy kapliczkę 5,5 m x 8,7m wg złączonego rysunku. 2. zwracamy sie do fsspx o opiekę duszpasterską. 3. dostajemy telefon od proboszcza z informacją, że bp. kazał powołać Grupę Stałą i od niedzieli mamy KRR w parafii.
A może wystarczyłoby znaleźć jakiś garaż....?
|
|
« Ostatnia zmiana: Września 10, 2011, 23:51:25 pm wysłana przez genowefa »
|
|
|
|
|
rysio
|
 |
« Odpowiedz #24 dnia: Września 10, 2011, 23:53:19 pm » |
|
A może wystarczyłoby znaleźć jakiś garaż....? ...a chciałem napisać, że mam na oku un garage de trocinobeton w Piasecznie... ps kupiłem sobie kiedyś lampę w Ikei. Składa sie ona z 3 zwisających halogenowych żaróweczek w plastikowych osłonkach. Każda osłonka w innym kolorze - oliwkowa, biała i czerwona. Jak zapaliłem, to zbaraniałem - wypisz wymaluj kościół - czerwona lampka centralnie nad stołem... można i u mnie w stołowym ;-)
|
|
|
|
|
|
|
bogna
uczestnik

http://www.bognabialecka.pl
|
 |
« Odpowiedz #25 dnia: Września 11, 2011, 14:17:25 pm » |
|
czyli mamy przepis na sukces: 1. z wapienia pińczowskiego stawiamy kapliczkę 5,5 m x 8,7m wg złączonego rysunku. 2. zwracamy sie do fsspx o opiekę duszpasterską. 3. dostajemy telefon od proboszcza z informacją, że bp. kazał powołać Grupę Stałą i od niedzieli mamy KRR w parafii.
Jak już ktos pisał na innym forum - biskupowi akurat tradycjonalisci są obojętni, a Mszę sw. w nadzwyczajnej dformie rytu rzymskiego zawdzieczamy tylko wytrwałosci naszego ksiedza proboszcza.
|
|
« Ostatnia zmiana: Września 11, 2011, 14:19:19 pm wysłana przez bogna »
|
|
|
|
|
Major
|
 |
« Odpowiedz #26 dnia: Września 11, 2011, 16:53:29 pm » |
|
W artykule Pana Jakuba jest dużo o Kaliszu. Ja o Mszę w Kaliszu zacząłem molestować już w 1992 roku. Ślub w 1995 roku miał miejsce w Bazylice św. Józefa a celebransem był ks. Olewiński. Kolejne Msze były w 1997 roku- ks. Stehlin i w 1998 roku - ks. Wesołek. No i ostatecznie łaskawie raz w miesiącu od 2010 roku. Natomiast bez problemu po parafiach działają pentestokalne sekty, które nawet ostatnio zielonoświątkocom dostarczyły paru członków. O DN nie wspominam bo podpisujący sie pod listami biskup jest członkiem DN. Fajnie bo listy z 93 i 95 roku są takie same.
|
|
|
|
|
|
|
rysio
|
 |
« Odpowiedz #27 dnia: Września 11, 2011, 20:06:49 pm » |
|
@ Bogna biskupowi akurat tradycjonalisci są obojętni To macie w Poznaniu wielkie szczęście. Bo w większości diecezji polskich tradycjonaliści są zwalczani. Np. w moim dekanacie bp. pomocniczy wydał proboszczom instrukcję-polecenie by wszystkie próby wiernych wekslować na Karolkową. @Major w Kaliszu zacząłem molestować już w 1992 roku To niedługo przypadnie 20-lecie molestowania (trzeba by to jakoś oblać ?). Że też jest Pan tak wytrwały.... Parafrazując stary kawał z PRL-u, mozna powiedzieć, że to szczyt bezpłodności 
|
|
|
|
|
|
|
jwk
|
 |
« Odpowiedz #28 dnia: Września 11, 2011, 20:35:15 pm » |
|
w moim dekanacie bp. pomocniczy wydał proboszczom instrukcję-polecenie by wszystkie próby wiernych wekslować na Karolkową. Pośrednio podał ludziom dobry adres  ...
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
Benedykt Korczyński
uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #29 dnia: Września 11, 2011, 20:45:17 pm » |
|
@ Bogna
biskupowi akurat tradycjonalisci są obojętni To macie w Poznaniu wielkie szczęście. Bo w większości diecezji polskich tradycjonaliści są zwalczani...
Chwila, ktoś się może nie do końca precyzyjnie wyraził - obojętni to są ci tradycjonaliści, którzy sobie idą do kaplicy. Bo problem z głowy.
|
|
|
|
Jakże piękne i pełne pociechy jest świętych obcowanie! BXVI martyrologium.blogspot.com/
|
|
|
|