Z tego co wiem to zezwolenia były tyle, że ustne
i to wystarczało za pontyfikatów JPII i jego poprzedników, jednak po pewnym czasie przyszła refleksja papieża by te kwestie uregulować formalnie i pisemnie stąd zaczęły się prace nad statutem
a po nim nad kolejnymi dokumentami. W 2002 statut został zatwierdzony ad experimentum na 5 lat i opublikowany. W tym czasie trwały a w niektórych przypadkach dalej trwają prace nad opublikowaniem kolejnych oficjalnych dokumentów dotyczących DN A ponieważ nie ma próżni to część uregulowań miała ciągle charakter słowny i tyle.
Ja mam pytanie do panów z neokatechumenatu. To panowie Tkiller i Hellsing z tego co widzę. Co wam daje /.../?
Na DN nie ma żadnych przełożonych czy to się pani podoba czy nie tak po prostu jest. Katechiści natomiast nie mają żadnej władzy nad katechumenami, nie mogą nic nakazać ani zakazać.
Cytat: tkiller w Sierpnia 27, 2009, 15:03:50 pmNa DN nie ma żadnych przełożonych czy to się pani podoba czy nie tak po prostu jest. Katechiści natomiast nie mają żadnej władzy nad katechumenami, nie mogą nic nakazać ani zakazać.Cos pan dzis palil? :DDD
Ja -Radomskie z filtrem, ale Franz ma Camele jeśli pan minister chce...
Tu się nie ma co zniesmaczać zwyczajami neokościoła, tylko w KK czyli w FSSPX katolicy powinni spełniać swoje obowiązki.
Cytat: Józef w Sierpnia 27, 2009, 16:02:17 pmTu się nie ma co zniesmaczać zwyczajami neokościoła, tylko w KK czyli w FSSPX katolicy powinni spełniać swoje obowiązki.Jedno pytanie do Pana - czy uważa Pan że FSSPX jest tożsame z Kościołem Katolickim?
To Pan Tato pisze tu pod dwoma nickami??? Pytanie było wyraźnie skierowane do p. Józefa...
Ujmijmy to tak - przesada w stronę:" Extra FSSPX nulla salus" nie jest tu mile widziana...
Wedle mojego rozeznania są Jego najlepszą częścią.