lex retro non agit
Ok, to ja poproszę, żeby ksiądz kładł mi komunikant do torebki. Wg waszej logiki, dopóki nie dostanę stosownego zakazu z Kongregacji Kultu Bożego, będzie to jak najbardziej legalne.
grzech nie jest grzechem,
Cytat: Teresa w Sierpnia 27, 2009, 09:20:38 amOk, to ja poproszę, żeby ksiądz kładł mi komunikant do torebki. Wg waszej logiki, dopóki nie dostanę stosownego zakazu z Kongregacji Kultu Bożego, będzie to jak najbardziej legalne.Nie sądzę aby znalazła pani jakiegokolwiek księdza, który by się na to zgodził.
Cytat: jwk w Sierpnia 27, 2009, 09:22:23 am grzech nie jest grzechem, O jakim grzechu mówimy?
Czy siedzenie to oznaka szacunku ?
O jakim grzechu mówimy?
Chociażby o świętokradztwie, apostazji, herezji, gorszeniu maluczkich ...
? Nawet jak się zadaje pytanie, to z szacunku do kogoś należy wstać w pewnych sytuacjach, a tu jest sam Bóg przecież a wy dziewczynce pierwszokomunijnej nawet nie wpajacie minimum wysiłku, siedzi sobie jakby nic się nie stało, nawet nie powstanie, żadnego gestu czci, skłonu, przyklęknięcia i oczywiście na rękę.
Cytat: Mateusz w Sierpnia 27, 2009, 10:55:59 amCzy siedzenie to oznaka szacunku ? Obecnie Panowie Tkiller i Hellsing nie przyjmują juz na siedząco.
Zatem - na klęcząco?