Cytat: hellsing w Sierpnia 21, 2009, 17:02:21 pmA co jeśli kapłan mówi: "Ciało Chrystusa niech Nas strzeże na życie wieczne??" Potrafi Pan podać namiary na dokument zatwierdzający tę modlitwę?
A co jeśli kapłan mówi: "Ciało Chrystusa niech Nas strzeże na życie wieczne??"
Cytat: Bartek w Sierpnia 21, 2009, 17:09:07 pmCytat: hellsing w Sierpnia 21, 2009, 17:02:21 pmA co jeśli kapłan mówi: "Ciało Chrystusa niech Nas strzeże na życie wieczne??" Potrafi Pan podać namiary na dokument zatwierdzający tę modlitwę?Nie, bo nie jest mi on do niczego potrzebny.
Z takim podejściem do liturgii pozostaje tylko ręce złożyć do modlitwy za Neokatechumenat, który tutaj Pan reprezentuje i za samego Pana. Oremus!
CytujZ takim podejściem do liturgii pozostaje tylko ręce złożyć do modlitwy za Neokatechumenat, który tutaj Pan reprezentuje i za samego Pana. Oremus!Proponuję zacząć od siebie. Od liturgii są diakoni, prezbiterzy i biskup i to oni ponoszą odpowiedzialność za jej sprawowanie. Ja mam swoje świeckie powołanie i w jego ramach swoje odpowiedzialności.Każdy niech zajmie się tym co do niego należy i do czego jest powołany.
W okresie zachwiania rozne rzeczy moga sie dziac w Kościele, nawet cos takiego, jak DN, cos wedlug mnie, zupelnie bez sensu, bo nie laczy, a dzieli.
Proszę o namiary na kompetentną osobę władną odpowiedzieć na moje pytanie – może być na priva.
Panie hellsing, nawet Stolica Apostolska wielokrotnie upominała Drogę Neokatechumenalną za nadużycia liturgiczne i do dziś wiele z tych upomnień przeszło bez echa... nawet Papieża się nie słuchacie
Skoro ktoś Pana kulturalnie prosi o uargumentowanie tego, co Pan napisał (chodzi o modlitwę, którą wypowiada kapłan - por. wyżej), to nie rozumiem dlaczego chamsko Pan powtarza śpiewkę, żeby zapytać biskupów. Najpierw Pan coś pisze, a potem nawet nie próbuje tego podeprzeć żadnymi argumentami - w tym przypadku dokumentami.
Cytat: Nathanael w Sierpnia 21, 2009, 20:05:39 pmPanie hellsing, nawet Stolica Apostolska wielokrotnie upominała Drogę Neokatechumenalną za nadużycia liturgiczne i do dziś wiele z tych upomnień przeszło bez echa... nawet Papieża się nie słuchacie To ciekawe co pan mówi, proszę kontynuować, chętnie się dowiem co przeszło bez echa:))