Dzisiaj przyszło mi do głowy, że okres życia Pana Jezusa był pewnie najbardziej optymalnym okresem w dziejach, aby upowszechnić chrześcijaństwo. Teraz nie byłoby szans, aby Pan Jezus się przebił. Wtedy jeszcze było Imperium Rzymskie i łatwiej można było głosić Ewangelię w ramach tak dużego kraju. Po upadku Rzymu musiałoby być dużo trudniej. Znowu we wcześniejszych okresach filozofia nie była jeszcze tak rozwinięta....
Zapomnieli dodać, że niespotykane o tej porze roku stado skowronków krążyłoi radośnie kląskało nad miejscem gdzie przebywał Pan Premier, po uroczystościwreczenia, ptaki udały się do ciepłych krajów.
Akademia Obrony Narodowej przyznała Donaldowi Tuskowi tytuł Człowieka WielkiejWiedzy, Honoru i Wspaniałego Serca.
Cytat: Jarod w Września 29, 2013, 22:11:26 pmDzisiaj przyszło mi do głowy, że okres życia Pana Jezusa był pewnie najbardziej optymalnym okresem w dziejach, aby upowszechnić chrześcijaństwo ...Swoja droga - nestorianie poza imperium - a też im szło...
Dzisiaj przyszło mi do głowy, że okres życia Pana Jezusa był pewnie najbardziej optymalnym okresem w dziejach, aby upowszechnić chrześcijaństwo ...
... i jeszcze jeden z komentarzy do artykułu, bardzo trafny:CytujZapomnieli dodać, że niespotykane o tej porze roku stado skowronków krążyłoi radośnie kląskało nad miejscem gdzie przebywał Pan Premier, po uroczystościwreczenia, ptaki udały się do ciepłych krajów.