Ciekawe, że więcej kradną ... grubi niż czarni ...
Cytat: Krusejder w Stycznia 03, 2026, 00:17:33 amCiekawe, że więcej kradną ... grubi niż czarni ...Jak potem paczkę rozbroić?
Mam nadzieję, że czytelnicy FK są wystarczająco inteligentni, aby pojąć, że te filmiki z wybuchającymi paczkami są wyreżyserowane (i pewnie edytowane z AI).Gdyby złodziej w USA naprawdę został tak potraktowany, i jeszcze filmik został wstawiony do internetu, to miałby podstawę aby wysądzić milionowe odszkodowanie. Tabuny prawników tylko czekają na taką okazję.
Odtąd moja na raz intelektualna i sentymentalna zażyłość z Panem Romanem, Polakiem i Europejczykiem, miała się intensywnie rozwijać. Stawała się już również przyjaźnią, dla której można to i owo ryzykować lub tracić, tak zwyczajnie i choćby minimalnie: jak np. wtedy gdy dla obecności na Mszy w urodziny Dmowskiego (9 sierpnia) w jego parafialnym kościele na Kamionku musiałem spóźnić się znacznie na obóz harcerski - co sprowadzało słuszne wyrzuty, trudne do odparcia. Nota bene owa Msza na Kamionku w roku 1982 miała dziwny przebieg: w jej trakcie wyszło na jaw, że organizatorzy zawiedli w czymś gospodarza miejsca, biskupa Kraszewskiego - który w związku z tym, po wygłoszeniu w kazaniu kilku pochwalnych zdań o Dmowskim przerwał to znienacka i wybuchnął wyrzutami w stylu: "Msza ta jest jałmużną, składaną przez nas przy braku starania tych, którzy ją zamówili"... Zgromadzeni byli nieźle zaskoczeni. No cóż, dobry biskup, o gorącym sercu, znany był także z cholerycznych skoków emocji.