Panie Bolt, no coż nie każdy jest tak dobrze zorientowany jak Pan we wszystkich sprawach w Radości i we wszystkich innych sprawach na świecie. Gratulacje
Czy moze Pan zatem zdradzic czy sluby te sa wpisywane do ksiag parafialnych parfii terytorialnej w Radości? Ktos kiedys na forum pisal, ze chrzty sa bez problemu dopisywane.
To inna sprawa. Sam znam takich i wiem, ze ich motywy nie sa szczere tzn. wiedza ze ich pierwsze malzenstwo bylo wazne, ale korzystaja z otwartej furtki. Ale przez zamknieta furtke trudniej przejsc.
Panie Bolt, jesli uważa Pan że ja wypisuję głupoty we wszystkich swoich postach to dziękuję za chamswo.
Np. z domów położonych niedaleko przeoratu w Radości nikt do kaplicy nie przychodzi.
Na prawie 2 milionowe miasto Warszawa 5-6 osób na KRR to chyba mało.
Teraz to pismo już nawet i w Radości nie schodzi, a w Empikach pełno jest niesprzedanych egzemplarzy.
pewnie ze pan Sroka jest w wydawnictwie Te Deum codziennie.
szkoda czasu na dyskusję z Panem. Dla Pana wszyscy poza Bractwem św. Piusa X są głupcami i poganami.
Cytat: Jarod w Sierpnia 08, 2009, 08:48:32 amCzy moze Pan zatem zdradzic czy sluby te sa wpisywane do ksiag parafialnych parfii terytorialnej w Radości? Ktos kiedys na forum pisal, ze chrzty sa bez problemu dopisywane. Może się pan sam zapytać, jeśli to pana ciekawi, ja ciekaw nie jestem. Ale ponieważ mam niejaką praktykę kancelaryjną, więc wyrażam zdziwienie, dlaczego te śluby miałyby być wpisane do ksiąg parafii w Radości. Jeśli już, to odpowiednie adnotacje powinny się pojawić w księgach parafii obu nupturientów i w kurii.
Jest cos takiego jak Księga Małżeństw.
Siostra Maksymilina odeszła do Instytutu Dobrego Pasterza tak samo x.Henryk.
co do Zawsze Wierni to podtrzymuję zdanie że obecne numery pisma są po prostu słabe i dlatego nie sprzedają się dobrze. Jak Pan mnie nie wierzy to proszę zapytać Pana Andrzeja Baranowskiego, a nawet Pana Srokę.
A co do opinii że okoliczni mieszkańcy nie chodzą do kaplicy to najlepiej widać to na procesji Bożego Ciała. Tam widać obojętność mieszkańców okolicy.
Co do liczebności wiernych na mszy w dni powszednie to myślę o 20-30 osobach średnio. Może Pan sobie o tym porozmawiać np. z Panem Baranowskim
A przy okazji: ile osób chodzi na codzienne Msze u św. Benona?