No ale wróćmy do tematu wojny..... Będą nas oswobadzać czy nie ?
Cytat: Fideliss w Lutego 23, 2022, 13:28:37 pmNo ale wróćmy do tematu wojny..... Będą nas oswobadzać czy nie ?A wynik ciągle stoi pod znakiem zapytania. W zasadzie nigdzie nie ma wiarygodnych informacji na temat tego, co się dzieje, a już z pewnością nie w polskich mediach, które popadły w skrajnie rozegzaltowany i emocjonalny ton, przekazując w zasadzie zero użytecznej informacji.
@ Hubertoshttps://www.kontrowersje.net/mowienie-prawdy-i-pokazywanie-polskich-krzywd-znow-jest-nazywane-szczuciem/
Trudno mi o tym pisaty, a tym bardziej dumaty, ale obecnie zaistniała sytuacja każe mi myśleć o stopniowej UKRANIZACJI Polski. Ja rozumiem; należy im współczuć, pomagać, przyjmować . . . . ALE! . . . . . ich uże sliszkom mnoga . Gdyby oni byli opaleni mieli krucze kręcone włosy, rzucaliby się w oczy na ulicy. Są nierozpoznawalni póki nie otworzą ust.Czy jest jakaś granica tych przyjmowań . Czy UE pokryje nam jakieś koszty. ? Czy część uchodżców też przyjmie? Widzicie państwo - już ta ukraińskość rzuca mi się język. Ja uże sam nie znaju szto diełaty. (I odwrotna hipotetyczna sytuacja - Polska zaatakowana przez Rosję. Jak wyglądałaby pomoc ukraińska?)
Wy tu panowie o Alasce, a mnie mnie interesuje postać " Adolfa,Adolfowicza" Putina. Taki mały fuererek. Ciekawa postać. Były kagiebista, enkawudzista. Ciekawy życiorys. Jak to się dzieje, że taka niepozorna jednostka może tak zamieszać w historii ludzkości. Teologicznie - czy on też jest dzieckiem bożym? Noo . . . do cerkwi zachodzi czasami , a czy on "wierujuszczyj"? Jak to jest, że Opatrzność dopuszcza takie "indiwudua" do zaistnienia?
Putin wprowadza parytet złota, Antypody likwidują oddziały banków i fizyczną gotówkę (chwilę to potrwa) Czyli trzeci etap jest realizowany razem z drugim. Szybko to idzie, oj szybko...
Cytat: szkielet w Marca 07, 2022, 10:52:06 amPutin wprowadza parytet złota, Antypody likwidują oddziały banków i fizyczną gotówkę (chwilę to potrwa) Czyli trzeci etap jest realizowany razem z drugim. Szybko to idzie, oj szybko...Skąd to info o parytecie złota?