Ja tylko zauważam, że za oparami emocji i kurzu bitewnego są wyreżyserowane ustawki Jarka i Polaka czy innego Nycza. Jak ta kolegialność wygląda w praktyce zdradził niedawno bp Janiak. Więc wiadomo, że KEP-scy alfa - "głęboki KEP", musiał zostać poinformowany przez Kaczora i Kamińskiego, że wszystko będzie zgodnie z uzgodnieniami: my przeprowadzimy nasze sprawy a wy zrobicie sobie nowy "Kościół" - kurz opadnie i będzie nowe otwarcie.Zawsze może coś przy takiej "zabawie zapałkami" pójść nie tak; ale wtedy jest plan B - w piątek łapią za mordę, godz policyjna itp.
Zastanawiające jest, że kurie nie wypowiadają się. Przecież powinni całować Bąkiewicza po rękach...a tu ani be ani me ani kukuryku.Posoborowie nienawidzi takiego Bąkiewicza a toleruje zboków i wyraża dla nich zrozumienie.Ja bym poszedł na pl. Trzech Krzyży. Ale w tle musi być postulat - oficjalny przekaz. Nie bronimy hierarchii posoborowej - bronimy Tradcji Kościoła, której Kler nienawidzi.Bez tego, to skończy się sprawa źle. Straż Marszu będzie oskarżona o agresję, sądy skażą, media oplują a Nycz wstanie rano, zje bułeczkę, wypije kawę, przeczyta gazetkę i palnie kazanie o mowie nienawiści wobec osób LGBT+.
A wy towarzyszu Bogosłow, to drzwi nie pomyliliście?
Cytat: Sławek125 w Października 27, 2020, 23:52:57 pmA wy towarzyszu Bogosłow, to drzwi nie pomyliliście?Co Ci da atak ad personam? Na mnie to wrażenia nie robi.
Niektórzy anty-systemowi prawicowcy snują spiskowe teorie jakoby te burdy to jakaś misterna intryga Kaczyńskiego, osobiście w to nie wierzę. PiS bał się ruszać kompromisu aborcyjnego, przepchnął 5tkę dla zwierząt a szef PiSowskiej młodzieżówki coś tam przebąkiwał że należy dać sobie spokój z tymi całymi sporami światopoglądowymi. Widać że chcieli tymi ochłapami udobruchać "młodych, wykształconych z dużych miast". Orzeczenie TK jest moim zdaniem mocno problematyczne zarówno dla PiS jak i KEPskich.
Cytat: Bogosłow w Października 27, 2020, 23:59:46 pmCytat: Sławek125 w Października 27, 2020, 23:52:57 pmA wy towarzyszu Bogosłow, to drzwi nie pomyliliście?Co Ci da atak ad personam? Na mnie to wrażenia nie robi. Da mi to co każdy atak na bolszewika. Początkowo były to jakieś opowieści o wyższości Wielkanocy nad Godnimi Świętami a teraz już słysze ten znajomy ton o naziolach. Z kórej towarzysz jaczejki tu się wybrał?
@rysioLenin byl projektem niemieckim.Sami nazywali go gazem musztardowym. Wysłali go w zaplombowanym wagonie żeby rozwalił Rosję. Nie przewidzieli,.ze przy okazji rozwali Niemcy i pół Europy.
Cytat: Sławek125 w Października 28, 2020, 00:21:52 amCytat: Bogosłow w Października 27, 2020, 23:59:46 pmCytat: Sławek125 w Października 27, 2020, 23:52:57 pmA wy towarzyszu Bogosłow, to drzwi nie pomyliliście?Co Ci da atak ad personam? Na mnie to wrażenia nie robi. Da mi to co każdy atak na bolszewika. Początkowo były to jakieś opowieści o wyższości Wielkanocy nad Godnimi Świętami a teraz już słysze ten znajomy ton o naziolach. Z kórej towarzysz jaczejki tu się wybrał?Ocho widze ze dotknąłem czułego miejsca.Niestety muszę rozczarować. Komunizm i socjalizm sa mi bardzo dalekie. Faszyzm jeszcze dalszy.
@ BogoslowCzytając pana wpisy o tych wydarzeniach odnoszę wrażenie, że coś pana trawi, jakiś jad. I myślę, że nie jest to problem religijny - nienie jest to problem poglądów politycznych - nie (wszyscy b się różnimy na fk)to jest coś historycznego, osobistego...Na pewno jest to związane z byciem w tzw mniejszości na dodatek związanej z geograficznym Topos. Dlatego, życzę Cerkwi "przewietrzenie" - co już się dzieje - budowa nowej Cerkwi na nowym terenie. Nowi wierni, zdelokalizowani ze ściany wschodniej - do centrum (Praca, nowe środowisko), przyjezdni ze Wschodu Ukraina/Białoruś oraz młodzi - wasza nadzieja. Cerkiew się otwiera na Polskę centralną i zmienia "przeklęty" Topos, który nad wami ciążył wiecznymi sporami i życiem historią trudnych czasów wojny i czasów powojennych. To jakaś przeklęta historia. Zmiana Topos was uleczy i spuści ten trujący (was przede wszystkim) kwas.
Tylko panie rysiu, żeby ta zmiana toposu nie skończyła się dla pana na białych niedzwiedziach albo czarnej d...
Do popcornu można dorzucić kiełbaski... to będzie długie grillowanie.