Bardzo miło by było, gdyby "zaszczuty" i "biedny" Abp był rzeczywiście tak Wiary godną personą, jak szan. Bracia i red. Lisicki np. sądzą. Azaliż od lat 10ciu...https://deon.pl/kosciol/arcybiskup-ktory-krytykowal-papieza-skazany-na-zaplate-duzej-sumy-pieniedzy-jest-wyrok-sadu,499737
Poza tym poszukaj Pan sobie innego zródła jak neon-deon, bo łżą jak wsciekłe psy i jakby na mnie trafiło, to bym chamom nie odpuścił. Kasa o którą poszło została wydana wspólną decyzją braci na budowę klasztoru karmelitańskiego w Burundi, a poświęconego pamięci ich rodziców. Potem bratu Arcybiskupa się odwidziało i zaczął się procesować. Załgane kocmołuchy z neona już o tym nie napisały.
Cytat: Sławek125 w Września 21, 2020, 20:39:33 pmPoza tym poszukaj Pan sobie innego zródła jak neon-deon, bo łżą jak wsciekłe psy i jakby na mnie trafiło, to bym chamom nie odpuścił. Kasa o którą poszło została wydana wspólną decyzją braci na budowę klasztoru karmelitańskiego w Burundi, a poświęconego pamięci ich rodziców. Potem bratu Arcybiskupa się odwidziało i zaczął się procesować. Załgane kocmołuchy z neona już o tym nie napisały.Wiadomo że po jezuitach niczego dobrego spodziewać się nie można. W końcu mącenie i szkodzenie to niestety ich specjalność.
Portal jezu-icki jaki jest wszyscy tutaj znają. Z... grubsza . Słuszną linię ma bo mieć musi w obecnej "sytuacji". Pan zarzuca zaś mojej nieskromnej osobie szastanie ich wiedzą "tajemną" w sprawie jakoby zamierzchłego procesu, samemu nieujawniwszy źródła merytoryczniejszego. Gdyby zatem mógł szan. wrzucić swoje source, nawet w romańskim dyalekcie byłbym dozgonnie kontent. BTW. Fakt pozostawania w tak dobrym zdrowiu i kondycji ("jakbyby na mnie trafiło, to bym chamom..." forumowiczów z roczn. bierutowsko-gomółkowskich napawa młokosa osobiście, semi-chama prywatnie nieustającą... Nadzieją. Miłością bliźniego takoż ✝️🤝☦️ Ps. Jest ona ciut większa od empatii abp do rodzonego brata, naukowca, prezbitera takoż. Skazanego na wózek, opiekę i "dobre słowo" od obcych ludzi w wieku podeszłym.
Niesłychana nowość wprowadzenia do Liturgii zasady kreatywności
A Capitularium of the Frankish bishops in 742 allows every priest to arrange his own "Libellus ordinis", as long as he submits it to his bishop for approval;
przez wieki zawsze, bez wyjątków, potępiana przez całe Magisterium jako katastrofalna rzecz
ciągłym nauczaniem Magisterium, które zawsze zastrzegało wszelkie kompetencje w sprawach liturgicznych najwyższemu urzędowi papieskiemu, jako maksymalną gwarancję przeciwko wprowadzaniu liturgicznych innowacji.
Zgodnie z zasadą kreatywności Sacrosanctum Concilium wprowadził zasadę dostosowania obrzędu do kultury świeckiej (...) Także tutaj, wbrew ciągłemu nauczaniu Urzędu Nauczycielskiego, zgodnie z którym kultura różnych narodów powinna dostosować się do wymogów obrządku katolickiego
łaciny, starożytnego i uniwersalnego języka
instrumentem jednoczącym obrządek
Cytuj ciągłym nauczaniem Magisterium, które zawsze zastrzegało wszelkie kompetencje w sprawach liturgicznych najwyższemu urzędowi papieskiemu, jako maksymalną gwarancję przeciwko wprowadzaniu liturgicznych innowacji.Mnie to wygląda na rażącą nieprawdę oraz pomiészanié nauczania i prawa kościelnégo.