Córka Sylwestra przeszła (ciężko) Covid jesienią i do dziś ma problemy z pamięcią.
Cytat: michal260189 w Maja 23, 2021, 11:58:09 am Córka Sylwestra przeszła (ciężko) Covid jesienią i do dziś ma problemy z pamięcią.Covid uszkadza nie tylko płuca, ale i mózg i wszystkie układy jak mu podchodzą po drodze.https://www.rp.pl/Covid-19/302159933-Po-covidzie-mozg-jak-sito.htmlhttps://www.rp.pl/Covid-19/200929535-Czy-COVID-19-atakuje-mozg.html
Cytat: szkielet w Maja 21, 2021, 20:26:33 pmCytat: Anna M w Maja 21, 2021, 20:16:53 pmCytat: szkielet w Maja 21, 2021, 19:27:29 pmPowiem tak: Pani Mamo, nie poznaję Pani... To na pewno Pani?Tak to ja. To że podałam stronę, która wiele fake newsów obala i nie chodzi mi tylko o szczepionki, ale wystarczy popatrzeć o czym piszą. Niech Pan wejdzie na fb to zobaczy, co druga informacja puszczana i nie sprawdzana u źródeł. Odnośnie szczepionek po prostu ani nie promuję, ani nie zakazuję, każdy ma wolną wolę i swój rozum, a z drugiej strony na jakiej podstawie mam każdemu bezrefleksyjnie wierzyć? Idzie od tego dostać jobla i tym się wykańczać. Ja zostałam zaszczepiona naturalnie przez covida i tyle mam przeciwciał, że mi wszystkie szczepionki latają kolo nosa. Dziękuję Bogu że żyję, że mnie covid nie wykończył, a to co mi zafundował to moje. Pani Mamo, ja też zostałem zaszczepiony naturalnie. I chyba nawet wiem, kto mnie zaszczepił Jak zaszczepił to proponuję zrobić sobie badanie na ilość przeciwciał i wiedzieć. Ja robiłam a ta liczba 2080 sama za siebie mówi jaki był covid.
Cytat: Anna M w Maja 21, 2021, 20:16:53 pmCytat: szkielet w Maja 21, 2021, 19:27:29 pmPowiem tak: Pani Mamo, nie poznaję Pani... To na pewno Pani?Tak to ja. To że podałam stronę, która wiele fake newsów obala i nie chodzi mi tylko o szczepionki, ale wystarczy popatrzeć o czym piszą. Niech Pan wejdzie na fb to zobaczy, co druga informacja puszczana i nie sprawdzana u źródeł. Odnośnie szczepionek po prostu ani nie promuję, ani nie zakazuję, każdy ma wolną wolę i swój rozum, a z drugiej strony na jakiej podstawie mam każdemu bezrefleksyjnie wierzyć? Idzie od tego dostać jobla i tym się wykańczać. Ja zostałam zaszczepiona naturalnie przez covida i tyle mam przeciwciał, że mi wszystkie szczepionki latają kolo nosa. Dziękuję Bogu że żyję, że mnie covid nie wykończył, a to co mi zafundował to moje. Pani Mamo, ja też zostałem zaszczepiony naturalnie. I chyba nawet wiem, kto mnie zaszczepił
Cytat: szkielet w Maja 21, 2021, 19:27:29 pmPowiem tak: Pani Mamo, nie poznaję Pani... To na pewno Pani?Tak to ja. To że podałam stronę, która wiele fake newsów obala i nie chodzi mi tylko o szczepionki, ale wystarczy popatrzeć o czym piszą. Niech Pan wejdzie na fb to zobaczy, co druga informacja puszczana i nie sprawdzana u źródeł. Odnośnie szczepionek po prostu ani nie promuję, ani nie zakazuję, każdy ma wolną wolę i swój rozum, a z drugiej strony na jakiej podstawie mam każdemu bezrefleksyjnie wierzyć? Idzie od tego dostać jobla i tym się wykańczać. Ja zostałam zaszczepiona naturalnie przez covida i tyle mam przeciwciał, że mi wszystkie szczepionki latają kolo nosa. Dziękuję Bogu że żyję, że mnie covid nie wykończył, a to co mi zafundował to moje.
Powiem tak: Pani Mamo, nie poznaję Pani... To na pewno Pani?
Tutaj po polsku:https://altershot.tv/ze-swiata/popelnilismy-blad-bialko-kolca-samo-w-sobie-jest-toksyczne
Mógł się zaszczepić ale wolał wierzyć niepoważnym artykułom. Ostatecznie umarł na Covid.https://wiadomosci.wp.pl/nie-zaufal-mi-jako-lekarzowi-ani-synowi-dramatyczna-relacja-doktora-bujko-opisal-smierc-ojca-na-covid-6646617945565952a
1. Prawie 100 lat badań nad zakażeniami wirusem grypy pokazało, że wirus ten nie przenosi się przez dotyk. Koronawirus jest bardzo podobny do wirusa grypy. Dlaczego „eksperci” kazali nam często myć ręce i odkażać powierzchnie? Do tej pory nie było ani jednego przypadku opisanego w literaturze naukowej zakażenia się koronawirusem przed dotyk. Dlaczego w mediach nie pokazał się ani jeden „ekspert” kajający się za taki głupi dowcip, który wystraszył miliony?
2. Około 40 różnych wirusów i bakterii powoduje bardzo podobne w objawach infekcje dróg oddechowych, często kończące się śmiercią. Dlaczego chorych i zdrowych testuje się tylko na koronawirusa?
3. Technologia PCR została wynaleziona prawie 40 lat temu. Dlaczego od 2020 roku używa się jej do diagnozowania koronawirusa, choć wiadomo, że daje wyniki fałszywie pozytywne w prawie 95% przypadków?
4. Dlaczego nie stosowano technologii PCR do diagnozy chociażby groźnego wirusa grypy w przeszłości?
5. Testy PCR są bardzo drogie. Istnieją na rynku od dawna tak zwane szybkie testy na obecność antygenu (białka) koronawirusa, które kosztują około 12 złotych, przypominają w swoim formacie testy ciążowe, mogą być robione w domu, a wynik jest po 15 minutach. Dlaczego „eksperci” naciskają na stosowanie testów, które kosztują ponad 100 razy więcej?
6. W ciągu ostatnich 100 lat przebadano dokładnie czy noszenie maseczek zmniejsza zakażenia wirusem grypy. Ze wszystkich tych doskonale przeprowadzonych badań wynika, że noszenie maseczek absolutnie nie zmniejsza infekcje wirusem grypy. Dlaczego „eksperci” jednogłośnie wzywają do noszenia maseczek?
7. Pomimo dużej corocznej akcji szczepienia się przeciw grypie, dziennie w Polsce zapadało na ciężką grypę ponad 20 tysięcy osób. Nie spowodowało to wcale zamykania szpitali. Dlaczego koronawirus, który powoduje bardzo podobną chorobę do grypy, spowodował totalny kryzys służby zdrowia?
8. Kto jest winny temu, że chorzy na raka, po zawałach, czy po udarach mózgu boją się teraz pójść do szpitala?
9. Dlaczego płacono pracownikom rządowym za siedzenie w domu, skoro bardzo wiele rodzin znalazło się na bruku?