A dodatkowo partia rządząca w liczbie głosów 177, wraz z ko (128), lewicą (49), psl-kukizem (20) i posłem niezrzeszonym odesłała dziś projekt obywatelski ustawy w skrócie "Zatrzymaj Aborcję", do zamrażarko-komisji. I kolejny rok w majestacie barbarzyńskiego bezprawia, zabijanych jest ok.1000 polskich dzieci rocznie. Od 2015r., czyli od czasu gdy partia rządząca obiecała obronę nienarodzonych Polaków, w wyniku li tylko podejrzenia o wadę genetyczną, zamordowano kilka tysięcy dzieci. A minister Szumowski, zdeklarowany kato...(nie przechodzi mi to przez klawiaturę), ojciec 4 dzieci, tak bardzo drży o zdrowie Polek i Polaków, bo wirus sars2-cov zabił już rzekomo 292 osoby. To, że partia rządząca, poprzez obietnicę walki z mordowaniem bezbronnych dzieci, zyskała głosy katolików w 2015r., rozumiem. Sam się dałem nabrać. Przed wyborami 2019r. ci sami ludzie, tak samo jak w 2015r., okłamywali nas w tym samym temacie. Znowu dostali mandat zaufania. Tego już nie rozumiem. Niestety. Ta zgraja wilków w owczych skórach może już sobie tylko piątki poprzybijać z ekspertami od eugeniki w III rzeszy niemieckiej.
Niestety, ale w tej kwestii zawodzą biskupi - to oni powinni przypominać katolikom, którzy z Bożej łaski akurat sprawują władzę, co jest ich powinnością, i w razie czego używać kar przewidzianych w prawie kanonicznym. Co innego gdy władza jest pogańska czy heretycka, a co innego gdy to są nasi.
I tak, gdybajmy sobie, ze to wina biskupow i ksiezy co to za malo mowia, ale to nic nie da. W tej chwili nie nalezy otwierac puszki Pandory.
Cytat: Hubertos w Kwietnia 17, 2020, 09:07:16 amI tak, gdybajmy sobie, ze to wina biskupow i ksiezy co to za malo mowia, ale to nic nie da. W tej chwili nie nalezy otwierac puszki Pandory.Jasne, siedźmy i czekajmy aż się zrobi inaczej. Na pewno Biedronie i inne Zandbergi też tak do tego podejdą....A zresztą dlaczego ja z Panem dyskutuje o prawie do zabijania dzieci - Panie ku*wa ZABIJANIE DZIECI to zbrodnia najobrzydliwsza i każdemu kto uważa, że trzeba iść na kompromis i pozwolić zabić cześć dzieci żeby nie zabijano innych mówię .... że w mojej cywilizacji to jest nie do pomyślenia a co jest w Twojej, to ja nie wiem i w sumie mnie to nie interesuje. Ja zasłaniam kobiety i dzieci swoim ciałem a nie zasłaniam się kobietami i dziećmi. Tak postępują mężczyźni w mojej cywilizacji i jest ogromna liczba rzeczy, których boimy się bardziej niż śmierci.
https://www.wprost.pl/blogi/pawel-budrewicz/10310881/czy-leci-z-nami-statystyk.html Ale można pójść dalej - porównać liczbę zgonów w marcu do liczby zgonów w całym pierwszym kwartale. I takie obliczenia możemy wykonać także w odniesieniu do roku 2020.
Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć dane umieralności dla Polski?