Cytat: ececylia w Kwietnia 10, 2020, 17:37:08 pmCytat: szkielet w Kwietnia 10, 2020, 16:17:52 pmNudzi się Pani? Proszę się pomodlić.Bardzo Pan „uprzejmy" i „kulturalny".Nawet w Wielki Piątek musi jątrzyć.
Cytat: szkielet w Kwietnia 10, 2020, 16:17:52 pmNudzi się Pani? Proszę się pomodlić.Bardzo Pan „uprzejmy" i „kulturalny".
Nudzi się Pani? Proszę się pomodlić.
Panowie, doprawdy... Darujcie sobie te inwektywy pod adresem pani ececylii. Mamy chyba jeszcze prawo do krytyki władzy świeckiej. Czy może coś mi umknęło?
Cytat: Teresa w Kwietnia 11, 2020, 09:13:19 amPanowie, doprawdy... Darujcie sobie te inwektywy pod adresem pani ececylii. Mamy chyba jeszcze prawo do krytyki władzy świeckiej. Czy może coś mi umknęło?To jest bardzo optymistyczne, ze w miejsce emocjonalnej tromtatracji młode pokolenie liczy i zadaje pytania o równość wobec prawa. Nagminnie wierzący w Polsce puszczali płazem ignorancję lub przestępstwa czynione przez "naszą" władzę. Niech Zmartwychwstały obdarza nas trzeźwym rozumem i zdejmie emocjonalne okulary.
Z pomocną dłonią rządowi wyszedł – zwykle sceptyczny w ocenie działań sprawujących dziś władzę polityków – prymas Wojciech Polak. W poniedziałek Wielkiego Tygodnia, na antenie świeckiego wszak Radia Zet hierarcha ogłosił, że oczekuje… przedłużenia restrykcji ograniczających udział katolików w niedzielnych Mszach.
Abp Polak: Nie mamy prawa wyciągać ludzi z domów, ani do kościoła ani na wybory
Cytat: Teresa w Kwietnia 11, 2020, 09:13:19 amPanowie, doprawdy... Darujcie sobie te inwektywy pod adresem pani ececylii. Mamy chyba jeszcze prawo do krytyki władzy świeckiej. Czy może coś mi umknęło?Wszystko z należnym szacunkiem i bez cynizmu.
Zadanie na dzisiaj. Więcej ececylii, mniej jednostek komandosów.
Jak nie drzwiami to oknem. Można? Można, c'nie p.ececylio.Ja też uważam, że to są absurdy, aczkolwiek w obecnej sytuacji, bez względu na to kto byłby u władzy sytuacja wyglądałaby TAK SAMO, albo i jeszcze gorzej. Jest kij (tzw. "epidemia") to można przypierdolić nielubianej władzy. Ciekawym coby p. pisała, gdyby premierem był Robert Winnicki, prezydentem Bosak, a ministrem zdrowia miszcz Dobromir Sośnierz. Wtedy byłoby super extra. Rząd i prezydent dba o naród.