rysio:CytujJezeli tak to tym bardziej uprawnione jest stwierdzenie:Tytuł papieża od lat pełni już tylko funkcje czysto honorowe.To chyba nie ten temat. Mój post miał jedynie wyprowadzić z błędnego przekonania jakoby papież osobiście stał na czele Konferencji Episkopatu Włoch.
Jezeli tak to tym bardziej uprawnione jest stwierdzenie:Tytuł papieża od lat pełni już tylko funkcje czysto honorowe.
A ci włoscy burmistrzowie juz sie wypisali z masonerii, że tak do NMP nagle im się zatęskniło?
Cytat: Lappiy w Marca 14, 2020, 17:31:19 pmrysio:CytujJezeli tak to tym bardziej uprawnione jest stwierdzenie:Tytuł papieża od lat pełni już tylko funkcje czysto honorowe.To chyba nie ten temat. Mój post miał jedynie wyprowadzić z błędnego przekonania jakoby papież osobiście stał na czele Konferencji Episkopatu Włoch.Tak jest w istocie, papież jako prymas stoi na czele episkopatu Włoch.
A temat jest o koronawirusie
[Aktualizacja 14.03 godz. 19:30]Ministerstwo Zdrowia poinformowało, że zmarł trzeci pacjent zakażony koronawirusem. 66-latek przebywał w szpitalu w Lublinie. Do tej pory w Polsce odnotowano 103 przypadki koronawirusa.Za: https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-w-polsce,koronawirus-w-polsce--trzeci-zgon--103-zakazenia--aktualne-dane-,artykul,88084851.html
Jak pan, panie rysiu, zorganizuje jakiegoś innego papieża, którego ten obecny nie będzie antypapieżem, to ja sie zastanowie. Na razie innego nie ma. Ja sie nie ma co sie lubi itd.. Prosze pana, papiestwo bez papieza to jak wesele bez panny młodej. Niech sobie mówi Bergoljo co chce, przede mną się tłumaczył nie będzie. Ja wiem w co mam wierzyć i komu[/u]
. „Zachęcam wszystkich wiernych, by wzorem naszych przodków, w tych szczególnych dniach umieścić w oknach domów wizerunek Matki Najświętszej, zwłaszcza tak nam bliski i drogi wizerunek Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej, w której Bóg dał Narodowi Polskiemu przedziwną pomoc i obronę” – napisał abp Wacław Depo w zarządzeniu w sprawie działalności duszpasterskiej w archidiecezji częstochowskiej.Read more: https://www.pch24.pl/abp-waclaw-depo--ustawmy-w-oknach-wizerunek-matki-bozej-na-znak-naszej-wiary,74643,i.html#ixzz6Gl4eROP6
...Jak już na silę musi pan kogos mieć z pieczątką to proszę sobie upatrzyć jakiegos poboznego księdza i zrobić mu pieczątkę z kartofla....Proszę pana, były takie próby ponawiane, nawet w ostatnich latach i oprócz grona najblizszych znajomych, temat nie został podchwycony. Ja bym na pana miejscu zachował jeszcze trochę cierpliwosci(przyznaje, to trudne), bo jak sie okaze, że Szaweł znowu zostanie Pawłem, będzie panu nieswojo. Co do obrazów MB Gromnicznej, to się okazuje, ze recepcja towarzysza soso w naszym episkopacie jest żywa. On tez po pierwszym wstrząsie, przestał mówic do ludzi towarzysze, tylko bracia i siostry, przywrócił carskie stopnie wojskowe i otworzył cerkwie. Oczywiscie ten manewr się powiódł, jak większośc pomysłow ojca narodów, dlatego nasi episkopi nie szukaja daleko. Jak coś jest dobre, to jest dobre zawsze.
Cytuj„Zachęcam wszystkich wiernych, by wzorem naszych przodków, w tych szczególnych dniach umieścić w oknach domów wizerunek Matki Najświętszej, zwłaszcza tak nam bliski i drogi wizerunek Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej, w której Bóg dał Narodowi Polskiemu przedziwną pomoc i obronę” – napisał abp Wacław Depo w zarządzeniu w sprawie działalności duszpasterskiej w archidiecezji częstochowskiej.Co panstwo myslą o tym powyżej.Osobiscie mam bardzo mieszane uczucia. Mieszane, bo po prostu nie wierzę im za grosz. Tacy wszyscy byli nowocześni i posoborowi. Tacy antyseptyczni i nowoczesni. Tridentinę zwalczają mocniej niż Covid-19.
„Zachęcam wszystkich wiernych, by wzorem naszych przodków, w tych szczególnych dniach umieścić w oknach domów wizerunek Matki Najświętszej, zwłaszcza tak nam bliski i drogi wizerunek Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej, w której Bóg dał Narodowi Polskiemu przedziwną pomoc i obronę” – napisał abp Wacław Depo w zarządzeniu w sprawie działalności duszpasterskiej w archidiecezji częstochowskiej.
Skonczy sie epidemia, ministra zdrowia beda probowac wystawic na czele jakiejs listy wyborczej by pociagnął wózek z mniej atrakcyjnymi chłopcami.