Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Grudnia 05, 2024, 22:32:40 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232678 wiadomości w 6640 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 109 Drukuj
Autor Wątek: Koronawirus  (Przeczytany 235195 razy)
rysio
aktywista

« Odpowiedz #990 dnia: Czerwca 07, 2021, 13:02:29 pm »

smiertelnosc wirusa to 1-2%

osób w wieku 75 (z chorobami tow.) +
Wskaźnik śmiertelności dla osób 20 - 35 lat jest mniejszy niż oficjalna śmiertelność poszczepionkowa w tej samej grupie wiekowej  ;D

"I w mordobiciu musi być umiarkowanie"*
 * Dzielny wojak Szwejk.
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #991 dnia: Czerwca 07, 2021, 13:40:03 pm »

smiertelnosc wirusa to 1-2%

osób w wieku 75 (z chorobami tow.) +
Wskaźnik śmiertelności dla osób 20 - 35 lat jest mniejszy niż oficjalna śmiertelność poszczepionkowa w tej samej grupie wiekowej

Rozumiem swoje dane ma pan z IDzD?
Nie jestem osoba duchowna - ale bylem w zakonie :D
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #992 dnia: Czerwca 07, 2021, 16:14:16 pm »

Nie śledzę polskich danych, ale jeśli się obliczy dla świata jako całości, to John P. A. Ioannidis ze Stanford University w swojej pracy ocenia IFR w skali świata na
0.15-0.20% (0.03-0.04% dla ludzi poniżej 70 lat).
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13423

Dane oficjalnych organizacji rządowych są niestety często obliczane źle (w mianowniku ułamka wstawia się celowo małą liczbę, już to omawialiśmy wcześniej), albo wręcz są kłamliwe. Zwłaszcza średnią wieku ofiar covida starannie się ukrywa. Podam przykład jak można kłamać technicznie nie kłamiąc:

Szefowa "służby zdrowia" kanadyjskiej prowincji British Columbia podała w kwietniu b.r. mrożącą krew w żyłach informację, że w BC "na COVID zmarło pierwsze w prowincji niemowle, co pokazuje z jak brutalnym wirusem mamy do czynienia".

Potem się okazało, że to niemowlę leżało już w specjalistycznym szpitalu, gdzie leczono je na jakąś ciężką chorobę, i w tymże szpitalu złapało covida. Ale to szczegół, bo owa pani nie powiedziała najważniejszego: w BC przez całe kilkanaście miesięcy epidemii owo niemowlę było jedyną w BC ofiarą wirusa w grupie wiekowej poniżej 30 lat.

Tak się nakręca spiralę strachu.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2021, 17:15:40 pm wysłana przez Regiomontanus » Zapisane
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
ececylia
aktywista

« Odpowiedz #993 dnia: Czerwca 07, 2021, 17:49:16 pm »

Nie tylko o dzieciach.
https://www.facebook.com/100051822424099/videos/319271163143629/
"Kochaj grzesznika nie jako grzesznika, ale jako człowieka. Jeśli kochasz chorego, prześladujesz chorobę, bo jeśli oszczędzasz chorobę, nie kochasz chorego." św. Augustyn
jwk
aktywista

« Odpowiedz #994 dnia: Czerwca 07, 2021, 19:25:03 pm »

https://episkopat.pl/przewodniczacy-episkopatu-apeluje-do-premiera-o-zmniejszenie-obostrzen-w-kosciolach/
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #995 dnia: Czerwca 07, 2021, 21:05:02 pm »

Apel o otwarcie to krok w dobrym kierunku.

Ale teraz trzeba już zrobić znacznie więcej, niż tylko apelować do oprawców o litość.

Teraz trzeba zrobić wszystko, aby postawić ich przed sądem, aby odpowiedzieli za swoje kryminalne czyny.
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #996 dnia: Czerwca 07, 2021, 21:24:30 pm »

Apel o otwarcie to krok w dobrym kierunku.

Ale teraz trzeba już zrobić znacznie więcej, niż tylko apelować do oprawców o litość.

Teraz trzeba zrobić wszystko, aby postawić ich przed sądem, aby odpowiedzieli za swoje kryminalne czyny.
Widział Pan kiedyś przed sądem masona, który działa w interesie loży, a przeciwko profanom? Ja nie widziałem...
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #997 dnia: Czerwca 07, 2021, 23:01:43 pm »

Widział Pan kiedyś przed sądem masona, który działa w interesie loży, a przeciwko profanom? Ja nie widziałem...

Zawsze może być pierwszy raz, o ile te 10% ludzi, którzy jeszcze myślą, powie "dosyć". Trzeba się uczyć od przeciwnika: Lenin i jego zwolennicy nie mieli nawet takiego poparcia, ale uzyskali to co chcieli.

Wydarzenia ostatniego 1.5 roku są bez precedensu. Każdy z nas powinien sobie zadać pytanie: co zrobiłem? Co zrobiłem, kiedy deptano podstawowe zasady, na jakich zbudowana jest nasza cywilizacja? Co zrobiłem, kiedy nasze dzieci zamykano w domach, kiedy zmuszano je do noszenia masek i poddawano terrorowi psychologicznemu? Kiedy starsi ludzie umierali samotnie w domach starców, odcięci od rodziny, często pozbawieni sakramentów? Kiedy naukowcy i lekarze kwestionujący politykę władz byli represjonowani, tracili stanowiska i byli poddawani szykanom? Kiedy zamykano kościoły i aresztowano ludzi za to, że chcą się modlić (może tak nie było w Polsce, ale gdzie indziej było)?  Kiedy politycy wyrzucili w błoto miliardowe sumy skradzione nam i przyszłym pokoleniom?

Ludzie, którzy to zrobili pozostają bezkarni tylko dlatego, że to my im na to pozwalamy.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #998 dnia: Czerwca 07, 2021, 23:34:07 pm »

Leczenie w szpitalu nie musi zapobiedz powikłaniom pokowidowym (a nawet: nie wiem, czemu miałoby być szczególnie pomocne!). Znacznie więcej może tu pomódz amantadyna, która nie dopuści na wczesnym etapie zakażenia do namnożenia się wirusa.

Ale widzial pan wyniki badan klinicznych cudownej amantadyny? Bo ja tylko tym wierze. Na jakiejs sensownej probie. Bo badnia Rejdaka (na 15 pacjentach) to smiech na sali. Podobnie jak badania pana Bondara - smiertelnosc wirusa to 1-2%, wiec to, ze na 80 pacjentow po uzyciu amantadyny nikt nie zmarl, nie jest jeszcze zadnym dowodem.

Doktór Bodnar z pewnością przyjął parę tysięcy pacjentów, ale nie ma żadnego interesu by to dokumentować, zwłaszcza że korzystał najpewniej z ukraińskiej amantadyny. Prócz tego nie wiem, czemu mielibyśmy od niego oczekiwać prowadzenia regularnych badań naukowych wbrew Gangowi Pinokia. Jak zapewne Pan wie, oznaczałoby to, że części potrzebujących pomocy pacjentów musiałby podawać placebo dla porównania z działaniem amantadyny. Jakby wtedy ktoś mu umarł, nie-rządni bandyci na 100% zamknęliby go do pierdla.

Zaś argument, jaki Pan podał, zastosujmy najprzód do ... szczepionki. Przynajmniej ja go zastosuję prywatnie. Zauważmy wszakoż, że akwizytorzy syfionki nie twierdzą, że zapobiegnie ona pokowidowem powikłaniom. Natomiast w odniesieniu do znanych mi pacjentów zażywających amantadynę (nawet jeśli zaczęli ją brać nie za wcześnie), nie znam przypadków utrzymywania się tych następstw. Kolega był oslabiony 2-3 tygodnie jak to po ciężkiej grypie, ale teraz jest 2 miesiące od zakażenia i wszelkie badania i ocena własna samopoczucia wskazują, że zdrowie znów ma klawe.
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #999 dnia: Czerwca 07, 2021, 23:57:22 pm »

Ludzie, którzy to zrobili pozostają bezkarni tylko dlatego, że to my im na to pozwalamy.

Łupaszka i Bury wiedzieliby, co robić.
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #1000 dnia: Czerwca 08, 2021, 07:28:10 am »

Leczenie w szpitalu nie musi zapobiedz powikłaniom pokowidowym (a nawet: nie wiem, czemu miałoby być szczególnie pomocne!). Znacznie więcej może tu pomódz amantadyna, która nie dopuści na wczesnym etapie zakażenia do namnożenia się wirusa.

Ale widzial pan wyniki badan klinicznych cudownej amantadyny? Bo ja tylko tym wierze. Na jakiejs sensownej probie. Bo badnia Rejdaka (na 15 pacjentach) to smiech na sali. Podobnie jak badania pana Bondara - smiertelnosc wirusa to 1-2%, wiec to, ze na 80 pacjentow po uzyciu amantadyny nikt nie zmarl, nie jest jeszcze zadnym dowodem.

Doktór Bodnar z pewnością przyjął parę tysięcy pacjentów, ale nie ma żadnego interesu by to dokumentować, zwłaszcza że korzystał najpewniej z ukraińskiej amantadyny. Prócz tego nie wiem, czemu mielibyśmy od niego oczekiwać prowadzenia regularnych badań naukowych wbrew Gangowi Pinokia. Jak zapewne Pan wie, oznaczałoby to, że części potrzebujących pomocy pacjentów musiałby podawać placebo dla porównania z działaniem amantadyny. Jakby wtedy ktoś mu umarł, nie-rządni bandyci na 100% zamknęliby go do pierdla.

Zaś argument, jaki Pan podał, zastosujmy najprzód do ... szczepionki. Przynajmniej ja go zastosuję prywatnie. Zauważmy wszakoż, że akwizytorzy syfionki nie twierdzą, że zapobiegnie ona pokowidowem powikłaniom. Natomiast w odniesieniu do znanych mi pacjentów zażywających amantadynę (nawet jeśli zaczęli ją brać nie za wcześnie), nie znam przypadków utrzymywania się tych następstw. Kolega był oslabiony 2-3 tygodnie jak to po ciężkiej grypie, ale teraz jest 2 miesiące od zakażenia i wszelkie badania i ocena własna samopoczucia wskazują, że zdrowie znów ma klawe.

Nie przyjal paru tysiecy pacjentow i z pewnoscia nie podawal tylu amantadyny.
[/size]
"Od marca 2020 do kwietnia 2021, doktor Bodnar wypisal 1516 recept na amantadyne. Jednak tylko 806 z tych pacjentow mialo wykonany kiedykolwiek test na covid, a z tej grupy 608 mialo test pozytywny. 17 osob zmarlo". Czyli smiertelnosc na poziomie 2.8%.

https://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Amantadyna-quot-cudowna-terapia-quot-dr-Bodnara-pod-lupa-dziennikarza,221251,6.html
Nie jestem osoba duchowna - ale bylem w zakonie :D
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #1001 dnia: Czerwca 08, 2021, 07:46:57 am »

Jak mawiał Sofronow: "Mądremu dwa słowa wystarczą, a głupiemu to i referatu mało".
A przecież napisałem, dlaczego wypisanych recept jest tak mało ....

p.s. Dawno, dawno temu, w latach 90-tych firmy farmaceutyczne dawały lekarzom sporo leków w gratisie. Zatwierdzonych, nie testowanych ;) No i mój Ojciec rozdawał je potrzebującym, a recept im nie wystawiał ...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2021, 07:58:42 am wysłana przez Krusejder » Zapisane
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #1002 dnia: Czerwca 08, 2021, 17:59:29 pm »

To jest dopiero KPINA!

Podjęliśmy decyzję, żeby w kościołach od przyszłego tygodnia było więcej wiernych. Chcemy, żeby była wypełniona połowa miejsc. Szczegóły w czwartek - poinformował premier Mateusz Morawiecki.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-limity-w-kosciolach-jest-decyzja-premiera,nId,5284313

POŁOWA! $@#$&%*\#$@ !!! Jaki hojny!
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #1003 dnia: Czerwca 08, 2021, 18:00:48 pm »

Rzeczywiście! podjęte próby są zabawne, zaś mina na końcu urocza.
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #1004 dnia: Czerwca 08, 2021, 18:39:58 pm »

Pomysł na zwiększenie  entuzjazmu do szczepień w amerykańskim stanie Washington: sklepy z marihuaną (tam działające legalnie) będą dawały darmowego jointa każdemu, kto się zaszczepił. Program nazywa się "Joints for Jabs".

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/joints-jabs-washington-state-allows-free-cannabis-covid-19-vaccination/
Strony: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 109 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!