A oczywiście, że niezły.Ale mam wrażenie, że tu chodzi o coś całkiem innego. Myślę, ze nasz nieRząd wykonuje rozkazy z "góry", tzn, nie on podejmuje decyzje, tylko są mu narzucane. Analizując poczynania nieRządu na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy zauważyłem, że działają po omacku. Nie stosują się do Prawa, które podobno stanowią, ich decyzje podejmowane są nagle, bez żadnych konsultacji. Wprowadzają jakieś rozporządzenia z terminem podanym, a następnego dnia okazuje się, że to nie za ileś dni, ale już. Chcieli coś wprowadzać stopniowo, ale jeden telefon z Centrali i już.
Jest niemal pewne, że część z tych 118 klientów nie zakrywa nosa, dlatego że jest im tak wygodnie, a nie z powodu przekonania o nieskuteczności używania maseczek.
Cytat: Talerpimmut w Października 14, 2020, 21:46:01 pmJest niemal pewne, że część z tych 118 klientów nie zakrywa nosa, dlatego że jest im tak wygodnie, a nie z powodu przekonania o nieskuteczności używania maseczek.Są jednak i tacy, co wierzą w ich skuteczność aż do bólu. Niedawno byłem nad okolicznym jeziorkiem. Nie było nikogo w całej okolicy, zobaczyłem tylko samotnego człowieka łowiącego ryby na przeciwległym brzegu. Przyjrzałem się mu przez lornetkę: miał maskę
Cytat: Regiomontanus w Października 15, 2020, 15:41:35 pmCytat: Talerpimmut w Października 14, 2020, 21:46:01 pmJest niemal pewne, że część z tych 118 klientów nie zakrywa nosa, dlatego że jest im tak wygodnie, a nie z powodu przekonania o nieskuteczności używania maseczek.Są jednak i tacy, co wierzą w ich skuteczność aż do bólu. Niedawno byłem nad okolicznym jeziorkiem. Nie było nikogo w całej okolicy, zobaczyłem tylko samotnego człowieka łowiącego ryby na przeciwległym brzegu. Przyjrzałem się mu przez lornetkę: miał maskę Bo ryby mogłyby mu nachuchać.PSczy wiadomo komuś coś o stosunku "Matek Boskich" do koronawirusa i maseczek? Na początku roku różne zjawy wyraziły swoje poparcie dla rządów i WHO. Czy coś się zmieniło? Jakieś nowe korono-objawienia?
Od dzisiaj do 20 listopada 2020 Uniwersytet Warszawski zachęca swoich pracowników i doktorantów do wymazów.
Cytat: Talerpimmut w Października 26, 2020, 10:12:59 amOd dzisiaj do 20 listopada 2020 Uniwersytet Warszawski zachęca swoich pracowników i doktorantów do wymazów.A ile płacą za wymaz? Może bym się skusił.Dwa lata temu Rosja oskarżyła zachód o odpłatne pobieranie próbek od Rosjan przebywających na zachodzie, także turystów. Twierdzili, że z drobiazgowych ankiet, jakie wypełniali Rosjanie, można wnosić, że chodzi o przygotowanie broni genetycznej "celowanej genetycznie".Że też naszych czasów nie dożył dr Mengele.
Pędzę lecę