Wygląda, że w ogóle nie ma już nigdzie w pełni suwerennych rządów, rządzą jakieś ośrodki wpływu skupiające w swych rękach miażdżącą większość światowych kapitałów a rządy wyłaniane na drodze "demokratycznych wyborów" w mniejszym, lub większym stopniu są im podporządkowane.
W XXI w. rozbiory przeprowadza się inaczej niż kiedyś. Po co zajmować jakieś terytorium, skoro wystarczy ustalić strefy wpływów i eksploatować każdy swoje nie wchodząc sobie nawzajem za bardzo w paradę? I tanio taka impreza wychodzi, i utrzymywać zaanektowanego terytorium za własną kasę nie potrzeba. Chciałbym się mylić, ale przypuszczam, że nasz kraj jest już po rozbiorach.
Wątek dotyczy PiSu ale widzę, że niektórzy wreszcie pojęli, że PiSPO jedno zło.
W Polsce jest już 10% inflacji?? Możliwe :/
... czuć aromat forsycji ...
Cytat: Krusejder w Sierpnia 16, 2021, 13:35:42 pmW Polsce jest już 10% inflacji?? Możliwe :/Jak liczona i przez kogo?Na pewno wchodzą kolejne skutki tego co tak gładko podpisał Chyży Ruj zanim się udał do Brukseli, na zasłużoną funkcję Treuhändera1 Makreli.1 https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/Treuhaender;3989034
Ja liczę patrząc na stan zasobności swojego portfela. Zrezygnowałem (częściowo sam, częściowo przez bandytów, którzy odcięli mnie od koncertów pod pozorem covida) z części wydatków, a co miesiąc za wiele odłożyć nie mogę. Mimo tego że zarabiam 5% więcej niż rok temu.
Ktoś z pis-u powiedział, że potrzeba 15 lat w Polsce i dorównać do zachodnich zarobków.
Panie jwk,heteroseksualni mężczyźni tak się do kobiet nie odnoszą.