Ciekawa swoją drogą sprawa, że tylu we Wrocławiu księży a akurat trafił na jednego z ekstremalnie nielicznych odprawiających "po staremu".Jakby Panu Bogu nie dość było Kościół doświadczać.Zastanawiające.
. Dlaczego milczycie?
Pytanie to jednak nalezy postawic katolikom, ktorzy jak wielokrotnie powtarzalem, zostali przez posoborowie wykastrowani.
. martwi się o swój kuper i marzy o kapeluszu kardynalskim za nic nie robienie
My się pytamy o to, co zrobił prezydent. A popatrzcie co zrobili miejscowi biskupi? Arcybiskup w całej sprawie umieścił jedną czy dwie wiadomości na Twitterze. I to jest wszystko. Biskupi pomocniczy milczą. Jakby w tej diecezji było normalnie sede vacante. Nieróbstwo arcybiskupa i unikanie wiernych są tajemnicą Poliszynela od dawna. Wiele diecezji ma np. kalendarze zajęć biskupów jawne - ta nie ma. Zmiany księży też nie są upubliczniane. Aby tego wszystkiego nie było widać.A po ludziach już krążą komentarze, że arcyjózef się dlatego tak zachowuje, bo jest promil szansy (oczywiście wiemy, że to bzdura), że x Ireneusz ma coś na sumieniu, i wtedy mógłby biskup tez oberwać, więc martwi się o swój kuper i marzy o kapeluszu kardynalskim za nic nie robienie. Wysyła rzecznika prasowego i jest po wszystkim.Wybaczcie - ale k****, ulało mi się...
Cytat: woland w Czerwca 13, 2019, 12:15:23 pmMy się pytamy o to, co zrobił prezydent. A popatrzcie co zrobili miejscowi biskupi? Arcybiskup w całej sprawie umieścił jedną czy dwie wiadomości na Twitterze. I to jest wszystko. Biskupi pomocniczy milczą. Jakby w tej diecezji było normalnie sede vacante. Nieróbstwo arcybiskupa i unikanie wiernych są tajemnicą Poliszynela od dawna. Wiele diecezji ma np. kalendarze zajęć biskupów jawne - ta nie ma. Zmiany księży też nie są upubliczniane. Aby tego wszystkiego nie było widać.A po ludziach już krążą komentarze, że arcyjózef się dlatego tak zachowuje, bo jest promil szansy (oczywiście wiemy, że to bzdura), że x Ireneusz ma coś na sumieniu, i wtedy mógłby biskup tez oberwać, więc martwi się o swój kuper i marzy o kapeluszu kardynalskim za nic nie robienie. Wysyła rzecznika prasowego i jest po wszystkim.Wybaczcie - ale k****, ulało mi się...O tych zdrajcach szkoda w ogóle dyskutować.Mam ekstremalne zdanie na ich temat od czasu kiedy dali Jarkowi "wymóweczkę", żeby nie zmieniał prawa zezwalającego na mordowanie chorych dzieci.Od tego momentu coś we mnie pękło - naprawdę. Są kwestie liturgiczne, ekumeniczne i tysiące innych ale żeby tak otwarcie stanąć po stronie szatana to już jest za dużo, za dużo, za dużo!
@ jwkCzy ktos ma jaja to widać i nomen omen - słychać.
Panie @gnome, rozumiem Pana, ale...
Cytat: Pentuer w Czerwca 13, 2019, 23:35:34 pmPanie @gnome, rozumiem Pana, ale... Drogi Panie, Pan mnie z kimś pomylił! Z kimś kto mataczy, kruczy, oszukuje, zdradza,... lub może dobrym słowem czyniących tak obdarować.Tłumaczenie dlaczego warto zabić kilkuset małych i chorych dzieci Pan zostawi komuś innemu bo u mnie włosy dęba stają na takie dywagacje. Arkana tej zdrady mnie nie obchodzą, tłumaczyć się będą przed Bogiem.