Czyżby Patek Philippe Gondolo na ręku Ekscelencji?
Proponuję przeczytać o bp Janiaku, o odwadze byłego rektora seminarium kaliskiego (odwadze, a może przede wszystkim przywiązaniu do prawdy i bojaźni Bożej?). http://wiez.com.pl/2020/06/22/jak-to-sie-robilo-w-diecezji-kaliskiej-2/
3,44 dla wielu byłoby dawką śmiertelną.....yyyyyy, co wy tam młodzi wiecie o dawkach śmiertelnych. Jeszcze o rydze, cos tam pan opowiadasz. Bp Janiak, to człowiek starszej daty i takie chwyty, to nie z nim. Ja to w ogóle nie mam się kim napić z młodszego pokolenia, bo to rzeczywiście rygi zaraz, małpi rozum albo na turecki przechodzą, że zrozumieć nic nie mozna. Jeszcze jak kolegów spotkam z własnego pokolenia, to mozna sie kulturalnie napić, tylko wynoszenia szkła pózniej jest troche. 3,44 to taka norma pokoleniowa, a wy młodzi od razu, ze zagrożenie życia albo takie tam. W ogóle juz nie będzie sie z kim napić jak kolegów-rówiesników albo starszych zabraknie. Zmarnieje człowiek, jak nic.
Szanuje, ale wątpię żeby mógł Pan przekroczyć 3 promile i kontynuować zabawę.
A niech sobie noszą co chcą, to nuworyszostwo i wieśniactwo w stylu kwacha, ta sama grupa krwi. Co mnie oburza, to ostentacja, pycha i pogarda dla takich leszczy jak my. Ci zarozumialcy i aroganci mają nas za debili, którzy najwyzej w życiu ruhle mieli na reku albo co bogatsi poljota i nie jorgną się o co biega. Na taką ostentacje sobie amerykański prezydent nie pozwala, a co dopiero taki...jak bp Janiak
Cytat: Sławek125 w Czerwca 24, 2020, 17:25:12 pmA niech sobie noszą co chcą, to nuworyszostwo i wieśniactwo w stylu kwacha, ta sama grupa krwi. Co mnie oburza, to ostentacja, pycha i pogarda dla takich leszczy jak my. Ci zarozumialcy i aroganci mają nas za debili, którzy najwyzej w życiu ruhle mieli na reku albo co bogatsi poljota i nie jorgną się o co biega. Na taką ostentacje sobie amerykański prezydent nie pozwala, a co dopiero taki...jak bp Janiak