Pan się zawziął na Polskę . W każdym razie nie wydaje mi się - mimo wszystko pedofilia nie jest u nas uznawana za normę. Na wypieranie problemu można już tak spojrzeć - ale to występowało (występuje) szeroko gdzie indziej.
. Dlaczego prawo i sprawiedliwość deklarując się jako partia konserwatywna i prawicowa nie unieważni reformy rolnej?
Cytat: Mesenti w Czerwca 01, 2019, 16:32:38 pmCytat: jwk w Czerwca 01, 2019, 10:06:55 amTo tylko słowa, używa się ich gdy ciężko przyjąć prawdę o własnych ograniczeniach intelektualnych.Dlaczego prawo i sprawiedliwość deklarując się jako partia konserwatywna i prawicowa nie unieważni reformy rolnej? Wie Pan co? Pan jest po prostu ciężkim idiotą.Właściciel dużego majątku w sąsiedztwie Moich Rodziców przepuszczał ziemię odziedziczoną po przodkach (jeden z nich zdobył sztandar "proroka" pod Wiedniem) w tempie jeden hektar na tydzień. Sprowadzał murzyńskie jazz-bandy i takie tam inne ekstrawagancje. Po wojnie musiał mieć z tego powodu sporą satysfakcję, kiedy mu parcepowali resztę a w dworze (chyba XVIII w.) urządzili szkołę. Spadkobiercy powinni mieć stosowne rekompensaty po uwzględnieniu przedwojennego zadłużenia w stosunku do Skarbu Państwa. Jednak w 75 lat po dekrecie PKWN chcieć grzebać w prawach własności, to naprawdę trzeba mieć coś źle z głową. Jak ktoś miał przed wojną pojęcie o rolnictwie i talent, potrafił się obronić przed skutkami kryzysu. Ci niewątpliwie zachowali swoją ziemię, przysłużyli się też Państwu Polskiemu a ich spadkobiercy powinni mieć stosowną rekompensatę, z uwzględnieniem możliwości Państwa.
Cytat: jwk w Czerwca 01, 2019, 10:06:55 amTo tylko słowa, używa się ich gdy ciężko przyjąć prawdę o własnych ograniczeniach intelektualnych.Dlaczego prawo i sprawiedliwość deklarując się jako partia konserwatywna i prawicowa nie unieważni reformy rolnej?
To tylko słowa, używa się ich gdy ciężko przyjąć prawdę o własnych ograniczeniach intelektualnych.
I pan się uważa za konserwatystę?
Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka.Bo im szersza strona mego ducha żyje życiem zbiorowym narodu, tym jest mi ono droższe, tym większą ma ono dla mnie cenę i tym silniejszą czuję potrzebę dbania o jego całość i rozwój.Z drugiej strony, im wyższy jest stopień mego rozwoju moralnego, tym więcej nakazuje mi w tym względzie sama miłość własna.
W imię sprawiedliwości oraz przywracania konserwatywnego ładu świata.
Szczerze mówiąc to ja bym zresetował wszystko do epoki przed 966 r.
I tylko proszę nie stawiać znaku równości pomiędzy systemem feudalnym a Zbawieniem. Albo PiSem i Zbawieniem
Prawdziwym rzeźnikiem był jednak Chrobry. Gdyby nie jego zmysł i odwaga, Polska mogłaby skończyć się tak szybko, jak zaistniała.
Cytat: rysio w Czerwca 02, 2019, 23:13:00 pmSzczerze mówiąc to ja bym zresetował wszystko do epoki przed 966 r. Ja do 313 roku.
Wolę ponosić porażki z Burbonami niż trwać przy ludziach, którzy urządzają mistyfikacje.[/size][/font]
To jest właściwy przekaz jeśli chodzi o formę, miejsce i czas, w przeciwieństwie np. do chorałowych koncertów w kościołach dla publiczności lub nagrywania w kościele płyt dla melomanów i celów komercyjnych z jedynie słuszną muzyką.
Dla mnie nie ma znaczenia: Polak, Rosjanin, Francuz, German, Italczyk czy też Hiszpan. Na pierwszym miejscu stawiam wspólnotę kulturową. Europejskie narody są zakorzenione w cywilizacji Rzymu i Grecji. W Helladzie i Romie należy szukać kolebki naszej cywilizacji, która łączy Europejskie ludy.
Cytat: Mesenti w Czerwca 02, 2019, 22:04:07 pmDla mnie nie ma znaczenia: Polak, Rosjanin, Francuz, German, Italczyk czy też Hiszpan. Na pierwszym miejscu stawiam wspólnotę kulturową. Europejskie narody są zakorzenione w cywilizacji Rzymu i Grecji. W Helladzie i Romie należy szukać kolebki naszej cywilizacji, która łączy Europejskie ludy. W Tebach i Assurze.
Cytat: Aqeb w Czerwca 01, 2019, 21:17:46 pmPan się zawziął na Polskę . W każdym razie nie wydaje mi się - mimo wszystko pedofilia nie jest u nas uznawana za normę. Na wypieranie problemu można już tak spojrzeć - ale to występowało (występuje) szeroko gdzie indziej.Nie piszę o pedofilii ale o mentalnosci, ktora kaze przemilczac krzywdy, bo np informacja pochodzi z GW. Czyli o mentalnosci plemiennej.Np. Afera reprywatyzacyjna w W-wie zostala naglosniona/odpalona przez GW (afera Rywina zresztą też)
Osobiście nie chciałbym, by mię jakiś menel sprzedawał w niewolę,