@WesołowskiCytujWłaśnie pochowano go w szatach kapłańskich i to jeszcze z pompą. Na dobrą sprawę powinno być pokropienie trumny i pochówek, następnie Msza celebrowana przez jednego kapłana z udziałem jedynie najbliżej rodziny.....To normalne zachowanie korporacyjne. W Gdańsku głośna była sprawa księdza opiekuna młodzieży, który po robocie wstawiał swoje nagie zdjęcia na portale "pakerów" szukając kontaktów do zabawy. Pewnego razu przyjechał kochaś do księdza i po zakrapianej kolacji doszło do kłótni i zabójstwa - zabity został ksiądz.Policji wystarczyło zajrzeć do kompa księdza by zobaczyć co wyprawiał i kto go zabił. Oskarżony przyznał się do winy. Wybuchł skandal, zgłosiły się ofiary księdza.Na pogrzebie pojawili się wszyscy biskupi i cały skład z kurii. Opisywały to gazety. Nie ważne, że ksiądz d...ał chłopców. Nie ważne, że wszyscy wiedzą. #murem za naszym.
Właśnie pochowano go w szatach kapłańskich i to jeszcze z pompą. Na dobrą sprawę powinno być pokropienie trumny i pochówek, następnie Msza celebrowana przez jednego kapłana z udziałem jedynie najbliżej rodziny.....
Cenzura w prasie katolickiej. Dziś Tygodnik Katolicki Niedziela Niedziela wrocławska osunęła mój wywiad pt. "Kościół musi być przeźroczysty", w którym na jej prośbę opisałem sprawy homolobby i pedofilii. Wywiad zastąpiono artykułem o kaplicy w Ogrodach Watykańskich. Cenzura to samobójstwo wizerunkowe, bo oznacza, że Kościół jednak nie chce być przeźroczysty. Poniżej screen i tekst spisany. Kościół musi być przeźroczystyZ ks. Tadeuszem Isakowiczem – Zaleskim rozmawia Agnieszka Bugała- Agnieszka Bugała: Księże, poprosiłam o tę rozmowę, bo po premierze drugiego filmu Sekielskich my, świeccy wierni, jesteśmy zdezorientowani. Z jednej strony słyszymy o zatrważającym procederze przenoszenia kapłanów-pedofili do innych parafii, z drugiej słyszymy, że samo mówienie o tym i wskazywanie winnych procederu jest szkodzeniem, szkalowaniem i atakiem na Kościół. Nie jestem dziennikarką śledczą, ale jako katolicki dziennikarz mam prawo zapytać katolickiego księdza, który zdecydował się wziąć udział w tym filmie o powód.
Minęły 2 tygodnie i już wszystko jest tak jak było.
Polska jest nadal jednym z dwóch krajów europejskich, które pozwalają na adopcje sierot za granice.
Cytat: Sławek125 w Maja 31, 2020, 21:21:22 pmPolska jest nadal jednym z dwóch krajów europejskich, które pozwalają na adopcje sierot za granice.Jak to?
Głęboko poruszające kazanie o. Hizyckiego z Tyńca
Cytat: author_ks_Isakowicz-ZalewskiCenzura w prasie katolickiej. Dziś Tygodnik Katolicki Niedziela Niedziela wrocławska osunęła mój wywiad pt. "Kościół musi być przeźroczysty", w którym na jej prośbę opisałem sprawy homolobby i pedofilii. Wywiad zastąpiono artykułem o kaplicy w Ogrodach Watykańskich. Cenzura to samobójstwo wizerunkowe, bo oznacza, że Kościół jednak nie chce być przeźroczysty. Poniżej screen i tekst spisany. Kościół musi być przeźroczystyZ ks. Tadeuszem Isakowiczem – Zaleskim rozmawia Agnieszka Bugała- Agnieszka Bugała: Księże, poprosiłam o tę rozmowę, bo po premierze drugiego filmu Sekielskich my, świeccy wierni, jesteśmy zdezorientowani. Z jednej strony słyszymy o zatrważającym procederze przenoszenia kapłanów-pedofili do innych parafii, z drugiej słyszymy, że samo mówienie o tym i wskazywanie winnych procederu jest szkodzeniem, szkalowaniem i atakiem na Kościół. Nie jestem dziennikarką śledczą, ale jako katolicki dziennikarz mam prawo zapytać katolickiego księdza, który zdecydował się wziąć udział w tym filmie o powód. https://www.facebook.com/Odbudujmy.wspolnie.dom.bozy/photos/a.1119214041591060/1486390531540074/?type=3&theater
Cytat: Licht w Maja 29, 2020, 14:40:17 pmGłęboko poruszające kazanie o. Hizyckiego z Tyńca Bardzo to słabe. Spojler kłamał, kliknąłem tylko dlatego, że spodziewałem się, ze będzie faktycznie "głęboko poruszające"....
Rozejdzie się rozejdzie.Pierwszy film złamał tabu, księża pedofile oczywiście tak, bomba atomowa.Teraz to już mogą zrobić z tego serial i nikogo to nie przejmie.Nie przejmie a nie nie zainteresuje! W kilka dni na YT były miliony odsłon tego nowego filmu, widzieli to pewnie znowu prawie wszyscy dorośli w kraju ale nic z tego nie będzie a już na pewno nie w Kościele.W Kościele teraz zapanują dwa uczucia:1. ależ jesteśmy mocni, nic nas nie ruszy 2. pis na wyratuje z każdej opresjiPychy więc spodziewam się jeszcze więcej zobaczyć (choć wydawało się to trudne) i jeszcze większej służalczości względem pis (walić aborcje, kaczor nowym świętym "reformowanego kościoła polskiego katolickiego").