Zupełnie nie rozumiem jak rodzic mógł nie uwierzyć dziecku - ale to inna bajka.
@ks. Aqeb: Ja miałem nieszczęście spotkać się z księdzem-pedofilem - i to dwukrotnie. W mojej rodzinnej parafii był wikarym, a potem po latach w docelowej proboszczem. Zresztą znany na tym forum ks. M.M. Przy okazji - doczytałem, ze w rodzinnej parafii molestował co najmniej 1 ministranta (w dodatku niemal mój rocznik). Problem w tym, że ani za pierwszym razem, ani za drugim nic nie wskazywało na jego chore skłonności. (a za pierwszym razem mieliśmy w parafii świętego proboszcza - gdyby oś podejrzewał, to by nie pozwolił zamieść tego pod dywan). Tak więc nie rozumiem oburzenia, że inni "musieli wiedzieć a nie reagowali" - w parafii większość wiernych do tej pory myśli, że zrezygnował z powodu jakiejś normalnej choroby, nie zboczenia które się wydało...
... Dawidem Gospodarkiem v-ce szefem Una Voce ...
Cytat: rysio w Maja 13, 2019, 21:57:54 pm ... Dawidem Gospodarkiem v-ce szefem Una Voce ... I znowu to pańskie tendencyjne mijanie się z prawdą.
Jeszcze raz: Sekielski sprawy nie wymyślił - tyko wykorzystał nieco ubarwiając. I jak ks. Aqeb wskazał - są tam zagrywki dyskretnie kierujące "gniew ludu pracującego miast i wsi" tam gdzie trzeba...
Zobaczymy co z tego będzie."Bicz Boży" nie musi być dobry. Asyria i Babilonia nie były dobre a "Biczem Bożym" dla Izraela były (chociaż mam pewne teologiczne wątpliwości co do tego określenia).Czy sprawiedliwy, czy niesprawiedliwy, czy ruski agent, czy koncesjonowany, chrześcijanin, muzułmanin, hetero, homo czy nekro... Jeśli to co mówi jest prawdziwe, jeśli ma prawdziwe materiały to tam jest problem a nie w nim (w nim też może jakiś być, co nie znaczy, że należy się tym zasłaniać).
Cytat: jwk w Maja 13, 2019, 23:17:16 pmCytat: rysio w Maja 13, 2019, 21:57:54 pm ... Dawidem Gospodarkiem v-ce szefem Una Voce ... I znowu to pańskie tendencyjne mijanie się z prawdą. Mea culpa, mea culpa...zaledwie członek zarządu Una Voce. To całkowicie zmienia postać rzeczy
Moim zdaniem, bardzo słaby.
Po filmie Sekielskiego Młynarska oskarża Wajdę: "Miałam 14 lat kiedy zmusił mnie do zagrania nago bardzo odważnej sceny erotycznej"
Cytat: Pięknowłosy w Maja 14, 2019, 11:59:48 amMoim zdaniem, bardzo słaby.Zgadzam się,
Cytat: jwk w Maja 14, 2019, 14:44:49 pmCytat: Pięknowłosy w Maja 14, 2019, 11:59:48 amMoim zdaniem, bardzo słaby.Zgadzam się, I co z tego, że słaby. Teraz bracia Cohen..przepraszam, Sekielscy zabłysną na festiwalach, posypią się nagrody i statuetki, tytuły człowieków roku, laurki za odwagę. I biznes sze kręci.