To trzeba wyciąć.Ja już wolę sabat furii liberalnych mediów, opluwanie Kościoła, bankructwo 90% diecezji i sprzedaż kościołów, sztuki i czego się da żeby zapłacić ofiarą...WSZYSTKO to jest lepsze niż trwanie w tym szambie.Niech się to wszystko wreszcie wyleje, niech ci wrogowie Kościoła uderzą z całą siłą, niech te wszystkie skandale "odpalą" jednocześnie, już , teraz, byle w końcu dotknąć dna i poczuć to uczucie, że teraz już "ku powietrzu".
Sądzę, że to jest ten moment.
Cytat: gnome w Sierpnia 27, 2018, 21:08:35 pmTo trzeba wyciąć.Ja już wolę sabat furii liberalnych mediów, opluwanie Kościoła, bankructwo 90% diecezji i sprzedaż kościołów, sztuki i czego się da żeby zapłacić ofiarą...WSZYSTKO to jest lepsze niż trwanie w tym szambie.Niech się to wszystko wreszcie wyleje, niech ci wrogowie Kościoła uderzą z całą siłą, niech te wszystkie skandale "odpalą" jednocześnie, już , teraz, byle w końcu dotknąć dna i poczuć to uczucie, że teraz już "ku powietrzu". Mam podobne odczucia. Kosciol musi upasc (i to niestety ku uciesze jego zacieklych nieprzyjaciol), ale to jest jedyna droga, zeby sie odrodzil, bo niestety sam nie jest w stanie sie oczyscic i nawrocic. Szkoda.
Pełny tekst listu księdza arcybiskupa Vigano (tłumaczenie)(...)https://www.pch24.pl/tylko-u-nas--pelny-tekst-listu-ksiedza-arcybiskupa-vigano,62424,i.html
Ordynariusz diecezji Madison poprosił katolików świeckich, by informowali go o wszelkich przypadkach molestowania przez osoby duchowne i pomogli w zwalczaniu postaw niemoralnych. Biskup zakończył swój list wezwaniem do świętości i modlitwy. „Proszę was wszystkich, abyście przyłączyli się do mnie i całego duchowieństwa diecezji Madison w podejmowaniu publicznych i prywatnych aktów zadośćuczynienia Najświętszemu Sercu Jezusa i Niepokalanemu Sercu Maryi za wszystkie grzechy deprawacji seksualnej, popełniane przez członków kleru i episkopatu”- napisał. Dodał, że będzie sprawował Mszę św. w intencji zadośćuczynienia za te grzechy, a w dniach 19, 21 i 22 września będzie pościł w tych intencjach. Przypomniał, że „Ten rodzaj złych duchów wyrzuca się tylko modlitwą i postem”.