[...]
Cytat: docent0 w Grudnia 26, 2019, 02:19:54 am[...]Za sprawą kotów upadła teoria o płaskiej ziemi. Jak wiadomo koty zrzucają wszystko co leży na krawędzi więc ziemia nie może być płaska bo by wszystko pospadało. Co Było Do Dowiedzenia.
jwk:Za sprawą kotów upadła teoria o płaskiej ziemi. Jak wiadomo koty zrzucają wszystko co leży na krawędzi więc ziemia nie może być płaska bo by wszystko pospadało. Co Było Do Dowiedzenia.
Jak to jest możliwe, że już w zbiorze z mechaniki klasycznej Mieszczerskiego, 40 lat temu pisało, że w mechanice Newtona nie działa zasada zachowania energii, a zdarza się jedynie przypadkowo, w charakterze cudu, i przez tyle lat nikomu to nie przeszkadzało.
Mieszczerski Iwan (1859-1935), mechanik rosyjski. Od 1902 profesor Petersburskiego (później Leningradzkiego) Instytutu Politechnicznego. W pracach Dynamika punktu o zmiennej masie (1897) i Równania ruchu punktu o zmiennej masie w przypadku ogólnym (1904) sformułował zasadnicze równania dynamiki ciał o zmiennej masie, które są podstawą naukową współczesnej teorii ruchu rakiet.
. Człowiek kupi sobie np. worek ziemniaków, wrzuci do bagażnika, przyjeżdża do domu, a w bagażniku pustka. I co wtedy?
jwk pisze o Mieszczerskim:Znamiennym trafem uczony radziecki nie odnotował faktu, że teoria ta została publikowana w 1813 r przez W. Moore'a z Królewskiej Akademii Wojskowej w Woolwich. Wszak nie było go wtedy jeszcze na świecie
Za to wzór E=m*c*c jest całkowicie wyssany z kciuka, być może nawet nie einsteinowego.
Mdli mnie propaganda Zachodu. Nie mogę sobie przypomnieć, żeby kiedykolwiek przyznali się, że coś ze Wschodu jest nowe i wartościowe. Pewnie ten obywatel W. Moore'a to pseudonim jakiejś lesbijki z Woolwich, z prekursorów LGBT. Zachód zawsze jest pierwszy do bluźnienia Bogu i kłamania ludziom.
. Nie mogę sobie przypomnieć, żeby kiedykolwiek przyznali się, że coś ze Wschodu jest nowe i wartościowe.
. Czy np. energia istnieje? Czy można ją zobaczyć, dotknąć, powąchać albo polizać?