binraf
|
|
« dnia: Maja 01, 2018, 19:02:24 pm » |
|
Laudetur Iesus Christus, Proszę o modlitwę (o uzdrowienie i ulgę w cierpieniu) w intencji mojej bratowej. Ola ma czwarty stopień raka macicy ( przeżuty na wątrobę, płuca, kręgosłup ). Przesyłam notkę biograficzną wraz z wywiadem. https://www.wydawnictwopetrus.pl/yerafeyenka-volga,213,autor.html
|
|
|
|
Wolność gospodarcza jako źródło sukcesu. Etyka jako fundament wolności.
|
|
|
gnome
|
|
« Odpowiedz #1 dnia: Maja 02, 2018, 21:46:27 pm » |
|
+++
|
|
|
|
Podczas jednej z ceremonii w Bazylice św. Piotra, gdy wnoszono na sedia gestatoria papieża św. Piusa X, lud rzymski żywiołowo zareagował oklaskami, Papież widząc entuzjazm wiernych rozkazał zatrzymać pochód. Gdy tłum się uciszył rzekł do wiernych, że *nie należy czcić sługi w domu jego Pana.
|
|
|
jwk
|
|
« Odpowiedz #2 dnia: Maja 03, 2018, 00:06:03 am » |
|
+ + +
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
Infirmus
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #3 dnia: Maja 03, 2018, 09:36:40 am » |
|
+++
|
|
|
|
|
|
|
Richelieu
|
|
« Odpowiedz #4 dnia: Maja 03, 2018, 13:36:06 pm » |
|
+
|
|
|
|
|
|
|
ocalony
bywalec
|
|
« Odpowiedz #5 dnia: Maja 06, 2018, 12:32:00 pm » |
|
++
|
|
|
|
mój mały mój Izaaku pochyl głowę / to tylko chwila bólu a potem będziesz /czym tylko chcesz... (Herbert, fotografia)
|
|
|
|
binraf
|
|
« Odpowiedz #7 dnia: Lipca 09, 2018, 07:56:39 am » |
|
Wczoraj zmarła Ola. Kilka dni temu w poznańskim wydawnictwie Dygresje ukazała się długo wyczekiwana książka mojej bratowej Olgi Popowskiej (Volga Yerafeyenka) - "Dalida". To pierwsza w Polsce książka poświęcona wielkiej legendzie francuskiej i światowej piosenki. Polecam
Proszę o modlitwę za duszę Oli.
CZEŚĆ JEJ PAMIĘCI.
|
|
|
|
Wolność gospodarcza jako źródło sukcesu. Etyka jako fundament wolności.
|
|
|
jwk
|
|
« Odpowiedz #8 dnia: Lipca 09, 2018, 08:08:57 am » |
|
R+i+P
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
Krusejder
|
|
« Odpowiedz #9 dnia: Lipca 09, 2018, 09:44:45 am » |
|
+++
|
|
|
|
|
|
|
gnome
|
|
« Odpowiedz #10 dnia: Lipca 09, 2018, 12:03:02 pm » |
|
+++
|
|
|
|
Podczas jednej z ceremonii w Bazylice św. Piotra, gdy wnoszono na sedia gestatoria papieża św. Piusa X, lud rzymski żywiołowo zareagował oklaskami, Papież widząc entuzjazm wiernych rozkazał zatrzymać pochód. Gdy tłum się uciszył rzekł do wiernych, że *nie należy czcić sługi w domu jego Pana.
|
|
|
|