Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 30, 2025, 09:41:55 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233187 wiadomości w 6651 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Katolicki Tradycjonalizm bez kompromisu
« poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Katolicki Tradycjonalizm bez kompromisu  (Przeczytany 4946 razy)
radek buczyński
Gość
« dnia: Czerwca 20, 2009, 22:30:14 pm »

Poniżej pliki wideo z wykładem i dyskusją która się po nim odbyła:

http://rapidshare.com/files/247044933/x_Trytek_Tradycjonalizm_1-3.wmv

http://rapidshare.com/files/247056224/x_Trytek_Tradycjonalizm_2-3.wmv

http://rapidshare.com/files/247072873/x_Trytek_Tradycjonalizm_3-3.wmv

Miłego oglądania.

Linki do wersji audio:

http://rapidshare.com/files/249190226/x_Trytek_Tradycjonalizm.wma

Miłego słuchania

Radek Buczyński
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2009, 14:43:46 pm wysłana przez radek buczyński » Zapisane
szczur.w.sosie
uczestnik

« Odpowiedz #1 dnia: Czerwca 21, 2009, 16:42:54 pm »

Co prawda mój  mąż jest w stanie ściągnąć nawet rzeczy nie dające się ściągnąć ze źródeł, z których ściągnąć się nie da, to jednak ja sobie nie radzę...
Coś jest nie tak...
 ???
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #2 dnia: Czerwca 21, 2009, 16:46:17 pm »

Nu jest, bo tylko 10 ściągnięć dla pliku. Panie Radku, może na jakiś inny serwer by pan to wrzucił??
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Sebastianus
aktywista

Katecheza o małżeństwie.
« Odpowiedz #3 dnia: Czerwca 21, 2009, 17:44:23 pm »

He he, załapałem się na wszystkie pliki. Mam już jako taki obraz sedewakantystów bo obejrzeniu prawie całej pierwszej części. Ciekawe.
Dawid
uczestnik

« Odpowiedz #4 dnia: Czerwca 24, 2009, 21:48:57 pm »

Jest wykład, można się do niego odnieść i rzeczowo polemizować z księdzem Trytkiem. Gdzie teraz są Ci, którzy nazywali księdza Trytka chorym umysłowo ? Jestem bardzo ciekawy co maja do powiedzenia na temat tego wykładu. Strzelić za przeproszeniem z du...y łatwo, ale naprawdę dyskutować to nikt nie chce. Czy nie mam racji? A może mi się tylko tak wydaje ?
Jacek
Gość
« Odpowiedz #5 dnia: Czerwca 24, 2009, 22:09:16 pm »

Trytkowianie ultramądrzy, to tacy katolicy jak Kozłowici. (sekta od M. Kozłowskiej) Nie można być katolikiem bezpapieżowcem nie bedąc jednocześnie heretykiem. Historia uczy, że było już wielu takich heretyków tzw. acefalitów. Dowodem jest to, że nie mają papieża i nie dokonują jego wyboru.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 16:13:04 pm wysłana przez Jacek » Zapisane
Sigfried
aktywista

« Odpowiedz #6 dnia: Czerwca 24, 2009, 23:26:31 pm »

Trytkowianie ultramądrzy, to tacy katolicy jak Kozłowici. (sekta od M. Kozłowskiej) Nie można być katolikiem bezpapieżowcem nie bedąc jednocześnie heretykiem. Historia uczy, że było już wielu takich heretyków tzw. anacefalitów. Dowodem jest to, że nie mają papieża i nie dokonują jego wyboru.
Compresce Compesce mentem! Nie sadzcie abyscie nie byli sadzeni... Co historia w rzeczywistosci uczy to sie dowiemy, gdy powroci w chwale Chrystus Pan.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 10:13:31 am wysłana przez Bartek » Zapisane
Jacek
Gość
« Odpowiedz #7 dnia: Czerwca 25, 2009, 09:49:33 am »

Zgorszenie!
"Ks." Trytek ujawnia w toku swojego wystąpienia jak silne są u tych ludzi (nazywających się sedewakantystami) ideowe powiązania z faszyzmem, hitleryzmem i rewizjonizmem nazistowskim.

Na załączonym video, mamy dowód jak człowiek ubrany w koloratkę przez godzinę z emfazą opowiada żywoty SS-manów i prekursorów hitleryzmu wśród młodzieżówki neofaszystowskiej a jednocześnie szydzi z księdza Natanka, który głosi kazania o potrzebie intronizacji Chrystusa Króla w Polsce.

Cytując słowa samego "ks." Trytka, można podsumowując stwierdzić, że "to wystarczajacy powód aby trzymać się od takich ludzi z daleka".
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 09:56:39 am wysłana przez Jacek » Zapisane
Jacek
Gość
« Odpowiedz #8 dnia: Czerwca 25, 2009, 12:07:38 pm »

..po każdej śmierci papieża jest się "bezpapieżowcem" jak Pan to raczył określić.

Pan nie rozumie sensu słów języka polskiego. Bezpapieżowcy to ci którzy nie mają papieża i nie dokonują jego wyboru. Słowo "nie dokonują" oznacza stan czynny: "co robią?" "nie dokonują". Jeżeliby "dokonywali" to wybieraliby papieża. Nie mają papieża bo go nie wybierają. Anacefalici to wierni doktrynie (jakiejś tam herezji), którzy nie mają widzialnej głowy Kościoła ponieważ nie dokonują jej legitymizacji. Prawdziwość powyższych zdań  bez zadnego uprzedzenia powinien potwierdzić każdy zdrowy człowiek.
Ponadto ci heretycy stawiają swój autorytet wyżej od autorytetu soborów powszechnych i papieży. To także każdy zdrowy człowiek powinien stwierdzić.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 12:27:19 pm wysłana przez Jacek » Zapisane
Jacek
Gość
« Odpowiedz #9 dnia: Czerwca 25, 2009, 12:28:36 pm »

Ponadto ci heretycy stawiają swój autorytet wyżej od autorytetu soborów powszechnych i papieży. To także każdy zdrowy człowiek powinien stwierdzić.

Kamil
aktywista

« Odpowiedz #10 dnia: Czerwca 25, 2009, 12:30:27 pm »

Zgorszenie!
"Ks." Trytek ujawnia w toku swojego wystąpienia jak silne są u tych ludzi (nazywających się sedewakantystami) ideowe powiązania z faszyzmem, hitleryzmem i rewizjonizmem nazistowskim.

Na załączonym video, mamy dowód jak człowiek ubrany w koloratkę przez godzinę z emfazą opowiada żywoty SS-manów i prekursorów hitleryzmu wśród młodzieżówki neofaszystowskiej a jednocześnie szydzi z księdza Natanka, który głosi kazania o potrzebie intronizacji Chrystusa Króla w Polsce.

Cytując słowa samego "ks." Trytka, można podsumowując stwierdzić, że "to wystarczajacy powód aby trzymać się od takich ludzi z daleka".
Wysłuchałem tego wykładu, ale jakoś nie zauważyłem żeby ksiądz Trytek szczególnie aprobował postawę tych postaci o których mówił. Odniosłem wręcz odwrotne wrażenie- że przed nimi ostrzega.
Jak go krytykujemy, to używajmy prawdziwych argumentów. Jeśli takich nie znamy to lepiej nic nie mówić, niż naginać prawdę.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #11 dnia: Czerwca 25, 2009, 12:32:19 pm »

Zgorszenie!

za te "ks" przed nazwiskiem x. Trytka napiszę ci tylko jedno: spieprzaj z tego forum !!
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Strony: [1] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Katolicki Tradycjonalizm bez kompromisu « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!