Sa tu na pewno na Forum osoby które znają osobiście Marka Jurka. On zna na pewno osoby wpływowe w Kościele w Polsce. Czy np. nie może on wpłynąć na arcybiskupa Nycza by np. celebracje KRR odbywały się w Bazylice św. Krzyża czy kościele św. Anny. Może mu arcybiskup odmówi, ale spróbować by warto. Ale to może takie moje marzenia. Po prostu zależy mi bardzo na rozwoju Tradycji
Cytat: Marcus w Listopada 19, 2009, 13:40:27 pmOd wiosny tego roku w miarę regularnie uczęszczam na mszę x. Kuli i również potwierdzam, że w tym okresie nastąpiła znacząca poprawa. Bardzo mnie cieszy zapowiedź czytań wg. tradycyjnego kalendarza. Główną przyczyną dość niskiej frekwencji jest jednak przede wszystkim bardzo niedobra godzina. I od jej zmiany należałoby zacząć, chcąc przyciągniąć większą liczbę wiernych. Drobne niedociągnięcia x. Kuli nie mają znaczenia na liczbę uczestniczących, zwłaszcza, że i tak zdecydowana większość nie zdawałaby sobie z nich sprawy.I co wyszło z tych zapowiedzi? Poprawa?
Od wiosny tego roku w miarę regularnie uczęszczam na mszę x. Kuli i również potwierdzam, że w tym okresie nastąpiła znacząca poprawa. Bardzo mnie cieszy zapowiedź czytań wg. tradycyjnego kalendarza. Główną przyczyną dość niskiej frekwencji jest jednak przede wszystkim bardzo niedobra godzina. I od jej zmiany należałoby zacząć, chcąc przyciągniąć większą liczbę wiernych. Drobne niedociągnięcia x. Kuli nie mają znaczenia na liczbę uczestniczących, zwłaszcza, że i tak zdecydowana większość nie zdawałaby sobie z nich sprawy.