Cytat: Major w Czerwca 23, 2009, 22:28:12 pmKtoś popełnia przestępstwo na ulicy. Ja to widzę potem służę mu Słucham??? Służbę przy ołtarzu nazywa pan służbą księdzu Kuli? Czy Pan naprawdę nic nie rozumie?
Ktoś popełnia przestępstwo na ulicy. Ja to widzę potem służę mu
Warto zauważyc, że klęczniki, które ustawiono do komunikowania na Tridentinie, są w użyciu także na NOMie:)
Obecnie mamy administratora apostolskiego, Zimowski przecież jest w Rzymie:) Msza była bez większych zmian, KRR z nowymi czytaniami, reszta bez zmian, przed Mszą Pokropienie:) i... nauka części stałych.
Byłem na Mszy św. 8-go listopada. Krótka relacja : - frekwencja : ok. 28 osób - 2 czytania w wykonaniu ministrantów (po czytaniach : "Bogu niech będą dzięki" - po polsku) - Kalendarz posoborowy
Nie wiem skąd Kolega wziął ten kalendarz posoborowy, kalendarz był jak najbardziej przedsoborowy (Ksiądz Kula wiedział nawet, że pomiędzy 23 a 24 niedzielą po Zesłaniu Ducha Świętego wstawia się formularze z okresu po objawieniu.)
Od następnej mszy (6 grudnia)
Dwa razy w miesiącu. W I-szą i III-cią niedzielę. W listopadzie tylko Msza była przesunięta z I-szej niedzieli ( 1 listopada ) na II-gą.---------------Czytania były z lekcjonarza NOMowego. Dlatego napisałem o posoborowym kalendarzu.
A ilu może być w ogóle w Polsce tradycjonalistów?