Ucieka nam sedno. Można nie zgadzać się ze sposobem działania ks. Woźnickiego, można obwoływać go szurem i krytykować za celebracje na parkingu i schowku na szczotki. Można również, z perspektywy NOM-priesta uważać, że to profanacja i niegodne sprawowanie. Ale, do biurwy nędzy, wylewanie wody podczas procesji z Najświętszym Sakramentem czy puszczanie muzyki podczas mszy to nie tylko gówniarstwo ale i profanacja. Normalny katolik przecież nie pójdzie do Sali Królestwa Świadków Jehowy, aby zrobić trzodę i ponabijać się z "kociarzy". A tu katolicy (czy oby na pewno) robią to innemu katolikowi, bo im się nie podoba sposób, w jaki uprawia kult.Szerszym problemem, który w mojej opinii bardziej dotyka dziś kapłanów zakonnych, jest utrata poczucia sacrum i samej wiary. Zaczyna się od myślenia, że Pan Jezus wszystkich kocha (skądinąd słusznego, ale przy błędnej definicji miłości), a kończy się na stwierdzeniu, że w zasadzie można wszystko, bo Pan Bóg się przecież nie obrazi. Zakonnicy czytają Tischnera, De Mello, Oszajcę i robi im się kisiel w mózgu, czego skutkiem jest rzeczona sytuacja.
W nowej mszy schodzi do nas Pan Jezus, a w biseksualizmie nie. Taka subtelna różnica.
Ks. Woźnicki od dwóch dni staje się celebrytą wszelkiej maści popularnych portali rozrywkowych, np. https://joemonster. org/filmy/104629/Ksiadz_przesluchuje_policjantowWspaniałe budowanie obrazu "trydentów" w oczach sporej ilości społeczeństwa, nie ma co.
Z tymi brodami to faktycznie ogarnął młodszych i starszych jakiś pierdolec. Nie wiem na czyj to rozkaz tym razem. Tacy męscy sie porobili, a plemników jak nie było tak nie ma.
Cytat: szkielet w Czerwca 23, 2020, 23:08:49 pmCytat: Sławek125 w Czerwca 23, 2020, 23:02:22 pmZ tymi brodami to faktycznie ogarnął młodszych i starszych jakiś pierdolec. Nie wiem na czyj to rozkaz tym razem. Tacy męscy sie porobili, a plemników jak nie było tak nie ma.I jeszcze pędzel na głowie. O spodniach ze ściągaczami nie wspomnę, no i brak skarpetek Noooo i jeszcze dziary od stóp do głów. Taki jeden z drugim sobie myśli, że jak sie wydziarga, to ja sie go będe bał czy jak?
Cytat: Sławek125 w Czerwca 23, 2020, 23:02:22 pmZ tymi brodami to faktycznie ogarnął młodszych i starszych jakiś pierdolec. Nie wiem na czyj to rozkaz tym razem. Tacy męscy sie porobili, a plemników jak nie było tak nie ma.I jeszcze pędzel na głowie. O spodniach ze ściągaczami nie wspomnę, no i brak skarpetek
No ale co pani na uwadze, bo barber to nic innego jak fryzjer męski w obcym języku, kochanieńka. Nie panie, to taki specjalista od brody.
Cytat: Sławek125 w Czerwca 23, 2020, 23:13:04 pmCytat: szkielet w Czerwca 23, 2020, 23:08:49 pmCytat: Sławek125 w Czerwca 23, 2020, 23:02:22 pmZ tymi brodami to faktycznie ogarnął młodszych i starszych jakiś pierdolec. Nie wiem na czyj to rozkaz tym razem. Tacy męscy sie porobili, a plemników jak nie było tak nie ma.I jeszcze pędzel na głowie. O spodniach ze ściągaczami nie wspomnę, no i brak skarpetek Noooo i jeszcze dziary od stóp do głów. Taki jeden z drugim sobie myśli, że jak sie wydziarga, to ja sie go będe bał czy jak?Nie. On myśli, że jest oryginalny i niepowtarzalny, a jak czasem chodzę po Wrocku to takich pędzli jest jakieś 60%Oto potęga próżności i dizajnu sprzedawanego biomasie w merdiach.