Salezjanie wystąpili o eksmisję ks. Woźnickiego z mieszkania, w tym tygodniu rozprawa w sądzie.
W perspektywie zimy nie za wesoło, jedynie Dom brata Alberta
Cytat: michal260189 w Września 03, 2019, 22:32:09 pmW perspektywie zimy nie za wesoło, jedynie Dom brata AlbertaPan sobie tak lekko pisze a Ksiądz Michał zdrowie na misjach stracił.
Cytat: jwk w Września 04, 2019, 13:39:09 pmCytat: michal260189 w Września 03, 2019, 22:32:09 pmW perspektywie zimy nie za wesoło, jedynie Dom brata AlbertaPan sobie tak lekko pisze a Ksiądz Michał zdrowie na misjach stracił.Dopóki nie zostanie do danej diecezji (lub zgromadzenia zakonnego) przyjęty, nie może liczyć ani na dom księdza emeryta ani na bycie rezydentem na parafii. Z resztą jakby on by był mądrzejszy to by napisał rekurs najpierw o decyzję o jego przeniesieniu, później prośbę o przeniesienie do innej diecezji, na końcu nawet nie napisał odwołania od decyzji o wydaleniu go z Towarzystwa Salezjańskiego.
Jakaś pajdokracja się tu robi: nagle autorytetem forumowym jest 15 letni dzieciak i zdziecinniały ksiądz, który na wlasne życzenie dorobił się suspensy.
Cytat: Krusejder w Września 04, 2019, 22:32:01 pmJakaś pajdokracja się tu robi: nagle autorytetem forumowym jest 15 letni dzieciak i zdziecinniały ksiądz, który na wlasne życzenie dorobił się suspensy.Ja juz mialem nie komentowac dziwnej milosci p. Eratio do 15-letniego Jakuba, ktory uzywa przedbarokowej laciny, bo jest swietszy od Piusa X...Co do x. Woznickiego - wychodowala go grupka pseudo wiernych pseudo tradycji i mam nadzieje, ze teraz go przygarna.
Tak trudno uwierzyć, że są ludzie pragnący oryginału i ortodoksji, nie podróbek i podstępnego prowadzenia w niewiadomym kierunku?
Cytat: etratio w Września 04, 2019, 23:17:24 pmTak trudno uwierzyć, że są ludzie pragnący oryginału i ortodoksji, nie podróbek i podstępnego prowadzenia w niewiadomym kierunku?Sformułował Pan jeden z moich gorszych zarzutów przeciw ks. ks. Natankowi i Woźnickiemu. To są imitacje księży tradycjonalistycznych. Ludzie bez formacji, z bardzo powierzchowną wiedzą na wiele tematów, za to bardzo gadatliwi. Proszę też zauważyć, jak bardzo są niestabilni doktrynalnie!! Oni cały czas się uczą, niczym Pan Prezydent Duda i ciągle czegoś dowiadują. Powinna bezwzględnie obowiązywać zasada: nie "mówię co wiem" tylko "wiem, co mówię". Krócej, ale za to rzeczy pewne i sensowne.