A nie wybierać sobie - że on będzie odprawiał tu a tu i tylko w takim wybranym rycie.
W głowie się pomieszało od dobrobytu.
Gdyby potraktować to poważnie, to Pius XII, jako reformator OHS jest heretykiem. Podobnie Jan XXIII.
Nie odnosząc tego już do tych osób (obejrzałem tylko początek) ale do wypowiedzi Pana Sławka - mam wrażenie, że nie brakuje w środowiskach prawicowych pewnego podejścia, że trzeba być "za Mszą Trydencką" tylko dlatego, że "tak wypada" i "tak jest prawicowo", natomiast bez pewnej wiedzy w tym temacie, do tego osoby, które głośno są "za Mszą Trydencką" a nigdy na niej nie były (osobiście kiedyś spotkałem). Z tego może być w przyszłości pewien pożytek, natomiast pokazuje to, że wielu wymaga pewnej formacji a jej brak (czyli z drugiej strony - potrzeba pracy duszpasterzy czy innych wiernych "w terenie"). Niektóre takie osoby dlatego dołączają do sprawy ks. Michała (przynajmniej przez polubienie na facebooku) mimo, że w ogóle do tego "stylu" nie pasują (ale przecież wypada być "za" Mszą Trydencką).CytujW głowie się pomieszało od dobrobytu.Chyba nie od dobrobytu.
Rola to debil, więc poważnych rozmów teologicznych w tej stacji raczej nie przeprowadza. Inteligentniejsi goście nie chcą z nim występować. Pozdrawiam serdecznie.