Aaaaa, to przepraszam. Myslałem, że chodzi o tę wspólnote w której bp Ryś jest.
Cytat: Sławek125 w Marca 17, 2020, 14:50:59 pmAaaaa, to przepraszam. Myslałem, że chodzi o tę wspólnote w której bp Ryś jest.Abp Ryś jest moim biskupem diecezjalnym. Nie chcę o nim rozmawiać, bo mi się zaraz cukier podnosi.
. Abp Henryk Hoser, ordynariusz warszawsko-praski podjął decyzję o przekazaniu Wspólnocie Chemin Neuf odpowiedzialności za parafię pw. Opatrzności Bożej w Warszawie-Wesołej od dnia 1 września br.
Cytat: animus60 w Marca 17, 2020, 15:36:49 pmCytat: Sławek125 w Marca 17, 2020, 14:50:59 pmAaaaa, to przepraszam. Myslałem, że chodzi o tę wspólnote w której bp Ryś jest.Abp Ryś jest moim biskupem diecezjalnym. Nie chcę o nim rozmawiać, bo mi się zaraz cukier podnosi. Nominalnie jest, Pan się nie przejmuje. Bierut był Prezydentem RP. Przecież nie będziemy sie na RP obrażać ani likwidować urzędu.
....Nie obrażam się na Kościół, ale jego nominacja to był chybiony strzał.... No to pobożni i zatroskani katolicy biorą taczke, idą pod kurie i mówią zainteresowanemu, pan tu już nie mieszka. Wylewa się żale na Franciszka i zarzuty, bo to łatwe, on daleko, a pod nosem ma się wywrotowca i jakoś wtedy śmiałości brakuje. Taki jeden kiedyś powiedział, wszyscy won. Jemu też jednak nabiału zabrakło żeby w tamtym kierunku wskazać.
Panie animusie, rewolucja w Kosciele nastapiła juz poważny czas temu, Pan najwyrazniej nie widzi związki skutków z przyczyną. Mnie chodzi o kontrewolucje, a to zupełnie inna sprawa jest i pomysł jak najbardziej bardzo dobry.