A Msza Wszechczasów niestety za daleko dla mnie zwłaszcza w dojazdach związanych z chorobą.
Jednym z podstawowych elementów tradycjonalizmu jest negacja modernizmu, a więc tradycjonalizm jest również odrzuceniem neoteologii. A tak się składa, że tradycjonalizm jest wspierany przez Cytujkardynałów tysiące księży i proboszczów, dykasterie watykańskie i wielu teologów na czele z O. św.BenedyktemCzyżby wszyscy oni weszliCytujw najzwyklejszą herezję
kardynałów tysiące księży i proboszczów, dykasterie watykańskie i wielu teologów na czele z O. św.Benedyktem
w najzwyklejszą herezję
Droga Neokatechumenalna włącza się w tę misję Kościoła jako jedna z wielu dróg wzbudzonych przez Ducha Świętego wraz z Soborem Watykańskim II dla nowej ewangelizacji”
Dziękuję bardzo za miłe życzenia. Mam nadzieję że Bóg wysłucha. A Msza przydała by się gdieś bliżej mojego miejsca zamieszkania - sprawdzałem na mapie niestety nawet Józefów jest troche za daleko.
I w tej sytuacji chcąc być konsekwentną winna interweniować moderacja w celu zdyscyplinowania forumowiczki. Również w obronie mojej czci (co jest chronione też przez prawo państwowe), gdyż pani Szmulka publicznie uznała mnie za osobę o wypranym mózgu.