Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 16, 2025, 09:54:39 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232977 wiadomości w 6647 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Drogą neokatechumenalną doszedł do Mszy Wszechczasów
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 Drukuj
Autor Wątek: Drogą neokatechumenalną doszedł do Mszy Wszechczasów  (Przeczytany 29777 razy)
TAISUM
Gość
« Odpowiedz #180 dnia: Czerwca 25, 2009, 13:14:25 pm »

Niee tylko nie o piwie. pracuję w firmie piwowarskiej i jeszcze na forum katolickim o piwie i to w wątku neońskim. litośći  :'(
Gregorius
uczestnik

« Odpowiedz #181 dnia: Czerwca 25, 2009, 14:05:17 pm »

Niee tylko nie o piwie. pracuję w firmie piwowarskiej i jeszcze na forum katolickim o piwie i to w wątku neońskim. litośći  :'(
Panie Taisum, czemu nie, skoro niemieckojęzyczni piszą: "Hopfen und Malz - Gott erhält's"
Kristoforos
Gość
« Odpowiedz #182 dnia: Czerwca 25, 2009, 14:22:52 pm »

ja nie zacząłem, ale jeśli chodzi o ten temat to mi dwa razy nie trzeba powtarzać :)

pracuję w firmie piwowarskiej

a w jakiej? jakiej? :)
jwk
aktywista

« Odpowiedz #183 dnia: Czerwca 25, 2009, 14:37:03 pm »

Panie Taisum, czemu nie, skoro niemieckojęzyczni piszą: "Hopfen und Malz - Gott erhält's"
Wir sind aber nicht deutschsprachig.
A na poważniej ;), "bokotemat" kociopsi ma poważną zaletę, za 'nickami' pojawiają się Osoby w miejsce dotychczasowych podzbiorów poglądów.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 14:39:02 pm wysłana przez jwk » Zapisane
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
TAISUM
Gość
« Odpowiedz #184 dnia: Czerwca 25, 2009, 15:02:47 pm »

Cytat: Kristoforos
a w jakiej? jakiej? :)

Tej co się pieczętuje tańcującą parą
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 15:05:14 pm wysłana przez TAISUM » Zapisane
Gregorius
uczestnik

« Odpowiedz #185 dnia: Czerwca 25, 2009, 15:05:47 pm »

pracuję w firmie piwowarskiej
A w jakiej? jakiej? :)
Czyli w jednym z browarów należących do giganta Heineken...

W mojej rodzimej Wielkoposce kiedyś było świetne piwo, które zyskało renomę również u zachodnich smakoszy, nazywało się "Grodziskie" (o ile dobrze pamiętam był to jeden z najstarszych browarów w Polsce)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 15:09:38 pm wysłana przez Gregorius » Zapisane
Kamil
aktywista

« Odpowiedz #186 dnia: Czerwca 25, 2009, 15:16:14 pm »

W moich stronach to lokalne piwo to chyba tylko Bosman (choć to chyba z Carlsberg/ Okocim obecnie)... Niestety nie jest moim ulubionym gatunkiem tego trunku. Ostatnio zasmakowała mi za to lubelska Perła.
Ale za to mamy w Szczecinie Starkę- produkt ponoć eksportowy i znany w świecie ;-)
(to taka wódka gatunkowa, receptura pochodzi ponoć z ziem litewskich, gdzie jak rodził się syn to miano przyrządzać ten trunek według odpowiedniej receptury i zakopywać; odkopywano dopiero na wesele tegoż syna).
tkiller
aktywista

Koń jaki jest, każdy widzi.

« Odpowiedz #187 dnia: Czerwca 25, 2009, 15:20:02 pm »

Perła Chmielowa nasza królowa  ;)
"..co sądzić o tych nawet pobożnych, którzy podczas Mszy św. odmawiają różaniec i najrozmaitsze litanie albo przez całą Mszę św. odmawiają modlitwy przygotowawcze do komunii św. Ci wszyscy, tak należy stwierdzić, liturgicznie nieprawidłowo uczestniczę we Mszy świętej."
Kristoforos
Gość
« Odpowiedz #188 dnia: Czerwca 25, 2009, 16:22:52 pm »

a rozumiem... "...prawie jak piwo"
serdecznie współczuję...

;))
slavko
Gość
« Odpowiedz #189 dnia: Czerwca 26, 2009, 05:23:21 am »

W stronach skad pochodze najbardziej znane i tradycyjne to Zywiec i Brackie. A w kraju gdzie mieszkam to najlepsze je to z napisem "IMPORTED".

PIWO to temat piekny i proponuje zeby go wyodrebnic, bo on na to zasluguje.
Major
aktywista

« Odpowiedz #190 dnia: Czerwca 26, 2009, 05:29:50 am »

Tak Jabłonowo w plastikowych butelkach. Ale popularne są też inne piwa w tym "kruszcu".
Ja lubię lokalne piwa niemieckie lub austriackie.
Gregorius
uczestnik

« Odpowiedz #191 dnia: Czerwca 26, 2009, 06:41:31 am »

Tak Jabłonowo w plastikowych butelkach. Ale popularne są też inne piwa w tym "kruszcu".
Ja lubię lokalne piwa niemieckie lub austriackie.
Z austryjackich najbardziej lubię: "Schlögl" i "Hirter" plus parę mikrobrowarów. Reszta bardziej znanych należy do tego samego giganta, co "Żywiec"
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2009, 06:46:33 am wysłana przez Gregorius » Zapisane
Major
aktywista

« Odpowiedz #192 dnia: Czerwca 26, 2009, 06:46:41 am »

Z Austrii pamiętam Keiser a z Niemiec ostatnio Berliner Kindl.
slavko
Gość
« Odpowiedz #193 dnia: Czerwca 26, 2009, 07:06:56 am »

To ja jeszce dodam:
krakowski Strzelec
i niemiecki Paulaner
Gregorius
uczestnik

« Odpowiedz #194 dnia: Czerwca 26, 2009, 09:16:39 am »

Z Austrii pamiętam Keiser a z Niemiec ostatnio Berliner Kindl.
Panie Major, nie Keiser tylko Kaiser, paskudne piwo, za przeproszeniem szczyny i browar należacy do Heinekena.
Wspomniane przeze mnie piwo "Schlägl" to ostatnie piwo austryjackie robione... ciągle w klasztorze! Z resztą dziwny(do tychczas nie znałem) zakon tam jest
(trochę informacji po niemiecku: http://www.stift-schlaegl.at/prodon.asp?peco=&Seite=219)
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Drogą neokatechumenalną doszedł do Mszy Wszechczasów « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!