Podczas najbliższej Ewangelizacji publicznie poproszę o pokazanie misji kanonicznej.
Wystarczy metryka chrztu.
Może pora zakończyć nic nikomu nie dającą dyskusję. Prawda jest taka że katechistów bardzo łatwo skasować co ja uczyniłem przy świadkach. Oni wg mnie nie mają żadnej konkretnej wiedzy. Są lekarzami albo mechanikami a teologia to jest pewnie hobby tak jak teraz dla mnie ale ja nie jestem katechistą.Podczas najbliższej Ewangelizacji publicznie poproszę o pokazanie misji kanonicznej.
Są zakony co nie wpuszczają na teren zakonu kobiet, (ciekawe co mają do ukrycia przed kobietami- Nieprawdaż?)(...........) To trochę tak jakbym pana pytał co pańska żona mówi do pana podczas pieszczot.
Jakby Pan coś nowego napisał a nie te spleśniałe mantry neońskie cytował, to można by porozmawiać. Czasami pisał Pan coś z sensem ale to już dawno było.
odwracacie kota ogonem.
Panie Taisum. Prawda można świadczyć o Panu Jezusie swoim życiem będąc lekarzem, policjantem czy robotnikiem. Co do teologów też się zgadzam. Ale żeby głosić czy katechizować publicznie to trzeba mieć misję kanoniczną udzieloną przez biskupa. Z Waszej delikatnej paniki wynika że tego Waszym katechistom może brakować. Więc macie moje słowo że będę domagał się pokazania mi takowej misji kanonicznej.
Cytat: Zet w Czerwca 24, 2009, 18:53:11 pmodwracacie kota ogonem. To, to już sobie wypraszam! RĘCE PRECZ OD KOTA!