Cytat: TKN w Marca 09, 2010, 13:18:18 pmCytat: marekkoc w Marca 09, 2010, 12:59:07 pmAle w twarz nigdy mnie w szkole nauczyciel nie uderzył.A mnie owszem- katechetka To ja bym wszedł do licytacji. Mnie biskup w pełnym rynsztunku (mitra, pastorał, ornat, etc.) pogroził palcem (a ojciec w domu przełożył to na kazanie pasyjne i akupresurę). Jakie to spowodowało zmiany w mojej psychice i godności jako człowieka? - tego nie wie nikt. To co? Przebiłem?
Cytat: marekkoc w Marca 09, 2010, 12:59:07 pmAle w twarz nigdy mnie w szkole nauczyciel nie uderzył.A mnie owszem- katechetka
Ale w twarz nigdy mnie w szkole nauczyciel nie uderzył.
Cytat: Angelus Silesius w Marca 10, 2010, 13:49:23 pmCytat: TKN w Marca 09, 2010, 13:18:18 pmCytat: marekkoc w Marca 09, 2010, 12:59:07 pmAle w twarz nigdy mnie w szkole nauczyciel nie uderzył.A mnie owszem- katechetka To ja bym wszedł do licytacji. Mnie biskup w pełnym rynsztunku (mitra, pastorał, ornat, etc.) pogroził palcem (a ojciec w domu przełożył to na kazanie pasyjne i akupresurę). Jakie to spowodowało zmiany w mojej psychice i godności jako człowieka? - tego nie wie nikt. To co? Przebiłem?ja Pana przebiję. Ja w wieku lat bodaj czterech rzuciłem sie z pięściami na biskupa w pełnym rynsztunku
Cytat: Artur Rumpel w Marca 11, 2010, 13:00:10 pmCytat: Angelus Silesius w Marca 10, 2010, 13:49:23 pmCytat: TKN w Marca 09, 2010, 13:18:18 pmCytat: marekkoc w Marca 09, 2010, 12:59:07 pmAle w twarz nigdy mnie w szkole nauczyciel nie uderzył.A mnie owszem- katechetka To ja bym wszedł do licytacji. Mnie biskup w pełnym rynsztunku (mitra, pastorał, ornat, etc.) pogroził palcem (a ojciec w domu przełożył to na kazanie pasyjne i akupresurę). Jakie to spowodowało zmiany w mojej psychice i godności jako człowieka? - tego nie wie nikt. To co? Przebiłem?ja Pana przebiję. Ja w wieku lat bodaj czterech rzuciłem sie z pięściami na biskupa w pełnym rynsztunku ja naówczas miałem lat 6. Trzeba by określić co to byli za biskupi i jak bardzo tradycyjni są/byli... W tym celu muszę się wywiedzieć w rodzinie.
Ja wiem, co to był za biskup, którego pobiłem. Śp. Herbert Bednorz. Od Tradycji był dalej niz my od Antarktydy. <Można go nazwać wielkim destruktorem śląskiego katolicyzmu.
http://www.tvn24.pl/-1,1646822,0,1,brat-papieza-policzkowal-chorzystow,wiadomosc.html
Znów atak na Kościół Katolicki. Teraz to prawie atak personalny na Papieża. Media stawiają Ojca Świętego w dziwnej sytuacji. Czyżby szykował się atak frontalny???
Cytat: marekkoc w Marca 09, 2010, 12:21:45 pm http://www.tvn24.pl/-1,1646822,0,1,brat-papieza-policzkowal-chorzystow,wiadomosc.htmlCytat: szkielet w Marca 09, 2010, 12:33:03 pmZnów atak na Kościół Katolicki. Teraz to prawie atak personalny na Papieża. Media stawiają Ojca Świętego w dziwnej sytuacji. Czyżby szykował się atak frontalny???Ks. Georg Ratzinger nie ma nic wspólnego z przemocą w ratyzbońskim chórze(...)„Z tego powodu jest on wolny od wszelkich podejrzeń w tej skandalizującej kwestii. Ponadto nie ma żadnego powodu, dla łączenia jego dobrego imienia z tak odrażającymi przestępstwami – jak uczyniły to media” – powiedział stanowczo. Przypomniał także, że część czynów, zaliczanych do przemocy fizycznej, jak np. wymierzanie razów uczniom, było przez lata uznawane za rodzaj kary stosowanej w szkołach i że nierzadko trudno było określić, w których przypadkach granice jej stosowania zostały przekroczone. Hesemann przypomniał także, że ks. Ratzinger osobiście prosił dyrektora szkoły o interwencję w związku ze stosowaniem wobec uczniów kar cielesnych. https://ekai.pl/ks-georg-ratzinger-nie-ma-nic-wspolnego-z-przemoca-w-ratyzbonskim-chorze/