Przyznam też, że wolę stronę ND dużo, dużo bardziej niż PCh24. Ci drudzi bardzo nadwątlili swoją wiarygodność np. fałszywym oskarżeniem (kwestie polityczne), czy mocnym zaangażowaniem się w kampanię wyborczą jednego z polityków (o którym ktoś trafnie powiedział "To do czego nawołuje jest marzeniem Łubianki"), i tak dalej.
Odnośnie kard. Wyszyńskiego. W setną rocznicę urodzin prymasa Stefana Wyszyńskiego (3 sierpnia 1901–2001) jest w sieci dyskusja:Wyszyński: strażnik tradycji czy wizjonerW setną rocznicę uroczin prymasa Stefana Wyszyńskiego (3 sierpnia 1901–2001)Wyszyński: strażnik tradycji czy wizjonerDyskusja miesięcznika „Znak” z udziałem HALINY BORTNOWSKIEJ, STANISŁAWY GRABSKIEJ, KS. ADAMA BONIECKIEGO, BOHDANA CYWIŃSKIEGO, WOJCIECHA WIECZORKA i STEFANA WILKANOWICZA
Cytat: Anna M w Czerwca 01, 2017, 10:36:11 amOdnośnie kard. Wyszyńskiego. W setną rocznicę urodzin prymasa Stefana Wyszyńskiego (3 sierpnia 1901–2001) jest w sieci dyskusja:Wyszyński: strażnik tradycji czy wizjonerW setną rocznicę uroczin prymasa Stefana Wyszyńskiego (3 sierpnia 1901–2001)Wyszyński: strażnik tradycji czy wizjonerDyskusja miesięcznika „Znak” z udziałem HALINY BORTNOWSKIEJ, STANISŁAWY GRABSKIEJ, KS. ADAMA BONIECKIEGO, BOHDANA CYWIŃSKIEGO, WOJCIECHA WIECZORKA i STEFANA WILKANOWICZA
Odnośnie kard. Wyszyńskiego. W setną rocznicę urodzin prymasa Stefana Wyszyńskiego (3 sierpnia 1901–2001) jest w sieci dyskusja:Wyszyński: strażnik tradycji czy wizjoner... gdzie możemy przeczytać:"(...) Kolejny spór dotyczył Soboru. Kiedyś, po Pierwszym Międzynarodowym Kongresie Laikatu, poszliśmy do Prymasa z delegacją i prosiliśmy o trzy rzeczy: liturgię twarzą do ludu, liturgię po polsku oraz duszpasterstwo małych grup. Na wszystkie trzy punkty kardynał Wyszyński stanowczo odpowiedział: „nie”. „Chcecie liturgii po polsku? Księża po łacinie bełkocą. Jak zaczną wam bełkotać po polsku, to dopiero będziecie mieli”. Na prośbę o powołanie grup apostolskich odparł: „Mam za mało księży dla jakichś grupek wzajemnej adoracji”. „Chcecie twarzą do ludu? – usłyszeliśmy w odpowiedzi na nasz trzeci postulat. – Ja często mówię księżom: wasze plecy można oglądać, ale wasze twarze?” Tak się rozmawiało z Prymasem... (...) http://www.tygodnik.com.pl/numer/2716/debata.html
Ja często mówię księżom: wasze plecy można oglądać, ale wasze twarze?” Tak się rozmawiało z Prymasem... (...)
(o którym ktoś trafnie powiedział "To do czego nawołuje jest marzeniem Łubianki"), i tak dalej.
Dziś w Radio Maryja w rozmowach niedokończonych ważny temat: "Religijność neurotyczna a duchowość katolicka".Cieszy mnie, że poruszają ten temat. Pewno część charyzmatyków otrzeźwieje, a część się oburzy.
W sobotnio-niedzielnym wydaniu (26-27.08) "Naszego Dziennika":- wywiad z ks. bp. A. Schneiderem "Maryja Pogromczyni wszystkich herezji" - na dwóch stronach z dużą zajawką na pierwszej stronie,- "Potrzebujemy dziś ducha Wandei" - homilia ks. kard. Roberta Saraha wygłoszona w Puy du Fou - też na dwóch stronach,- Msza św. to Misterium, rozmowa z ks. Pawłem Markowskim z duszpasterstwa Tradycji Katolickiej Archidiecezji Łódzkiej, ten dostępny też w Internecie. http://www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/188157,msza-sw-to-misterium.htmlWszystkie te trzy artykuły były wymienione w codziennych zapowiedziach zawartości "ND" w Radiu Maryja.