Cytat: jwk w Czerwca 09, 2017, 21:37:19 pmDziś w kontekście (chyba pana?) Sowy (posłanka?) Schleswig-Holstein znowu ględziła w TV-INFO, że Ksiądz Jacek chciał jej łeb ogolić a przy okazji nie wymieniając z nazwiska, "czepła" się Księdza Prałata Kneblewskiego. O ojcu Dyrektorze i jego milionach nie wspomnę ale tu ją usadził Pan Poseł Jacek Żalek.No to myli się w zeznaniach. Na procesie pod przysięgą najgłupszy poseł w historii III RP deklamował mowę oskarżycielską, że ksiądz Jacek chciał tą brzytwą ją zamordować.
Dziś w kontekście (chyba pana?) Sowy (posłanka?) Schleswig-Holstein znowu ględziła w TV-INFO, że Ksiądz Jacek chciał jej łeb ogolić a przy okazji nie wymieniając z nazwiska, "czepła" się Księdza Prałata Kneblewskiego. O ojcu Dyrektorze i jego milionach nie wspomnę ale tu ją usadził Pan Poseł Jacek Żalek.
Szkoda tylko, że ksiądz Jacek bierze te razy na siebie... chociaż może to i dobrze, bo odciąża resztę zdrowego społeczeństwa od marnowania czasu na takie kreatury.Kali ukraść dobrze, Kalemu ukraść źle... ksiądz Sowa radził niszczyć media niezależne - nie mam hejtu i mowy nienawiści; brak LGBT w radiu Maryja = "mowa nienawiści" i "hejt".
A dlaczego widzę w tym karykaturalny neodonatyzm [z pozycji protestanckich co jest dla mnie kuriozum]? Gdyż była to fala sprzeciwu do hierarchii Kościoła katolickiego, która będąc w podziemiu mimo wszystko musiała współpracować i kolaborować z opresyjną władzą. Nasi biskupi w jakiejś części byli i nadal są umoczeni w zależności od Moskwy, a odbieranie im mandatu legalności swojego zwierzchnictwa i godności kapłańskiej w ustach Hoyetskevo przywołuje mi obrazy tej ortodoksyjnej Afryki. Świat ten wyparł się swojego zwierzchnictwa z Rzymu, a ostatecznym owocem była zagłada chrześcijaństwa na tych terenach, muzułmanie wybili ich co do nogi.
Przynależność do Tradycji to nie ubezpieczalnia. Czasem wygląda na to, że niejeden myśli, iż nie musi się już trudzić, bo przecież Msza trydencka.... Bez pracy, bez walki i największa świętość sama za nas nic nie wykona.
Proszę coś więcej o wpływie donatyzmu na przegranie Afryki przez chrześcijaństwo.