. Tym "konserwatywnym" miałby być bp Jan Tyrawa? "Współkonsekrator" luterańskiego "biskupa" Ryszarda Bogusza w 1994r.?
Naprawdę warto bronić chrześcijańskiego kapłana, który opowiada takie herezje? O spożywaniu alkoholu już nawet nie wspominam.
Cytat: Mesenti w Czerwca 11, 2019, 20:06:25 pmNaprawdę warto bronić chrześcijańskiego kapłana, który opowiada takie herezje? O spożywaniu alkoholu już nawet nie wspominam. Proszę nie obrażać.
Albowiem nie ma różnicy między Żydem a Grekiem, bo ten sam jest Pan wszystkich, bogaty dla wszystkich, którzy go wzywają.
Pan Mesenti chyba powoli chce się z nami pożegnać. Przynajmniej na czas jakiś.
Cytat: jwk w Czerwca 11, 2019, 20:47:31 pmCytat: Mesenti w Czerwca 11, 2019, 20:06:25 pmNaprawdę warto bronić chrześcijańskiego kapłana, który opowiada takie herezje? O spożywaniu alkoholu już nawet nie wspominam. Proszę nie obrażać.Czyżbym użył niewłaściwych słów? Doktryna rzymskokatolicka nie zawiera wzmianki o tym, że Chrystus był nacjonalistą. CytujAlbowiem nie ma różnicy między Żydem a Grekiem, bo ten sam jest Pan wszystkich, bogaty dla wszystkich, którzy go wzywają.Cytat: szkielet w Czerwca 11, 2019, 21:09:11 pmPan Mesenti chyba powoli chce się z nami pożegnać. Przynajmniej na czas jakiś.Nazywanie Jezusa nacjonalistą jest w porządku?
Nie każdy, który mi mówi: Panie, Panie, wejdzie do królestwa niebieskiego, ale ten, co czyni wolę Ojca mego, który jest w niebiosach, ten wejdzie do królestwa niebieskiego. Wielu powie mi w ów dzień: Panie, Panie! czyśmy nie prorokowali w imię twoje i w imię twoje nie wyrzucali czartów i w imię twoje nie czynili wielu cudów. A wtedy wyznam im: żem was nigdy nie znał, odstąpcie ode mnie, którzy czynicie nieprawość.
I stało się, gdy Jezus dokończył tych słów, zdumiewały się rzesze nad nauką jego. Albowiem nauczał ich jak władzę mający, a nie jak ich doktorowie i faryzeusze.
Wtedy Jezus przemówił do rzesz i do uczniów swoich, mówiąc: Na stolicy Mojżeszowej zasiedli doktorowie i faryzeusze. Wszystko tedy, cokolwiek wam rozkażą, zachowujcie i czyńcie, ale według uczynków ich nie czyńcie; gdyż mówią, a nie czynią. Gdyż wiążą brzemiona ciężkie i nieznośne, i kładą na ramiona ludzkie, a palcem swym nie chcą ich ruszyć. Wszystkie też sprawy swe czynią, aby byli widziani od ludzi; albowiem rozszerzają filaktery swe i wydłużają kraje płaszczów.
Rzekł im więc Jezus: Zaprawdę, zaprawdę mówię wam: Nie Mojżesz dał wam chleb z nieba, ale Ojciec mój daje wam chleb z nieba prawdziwy.
Liczę na ciekawe dyskusje w przyjemnej atmosferze.
Czyżbym użył niewłaściwych słów? Doktryna rzymskokatolicka nie zawiera wzmianki o tym, że Chrystus był nacjonalistą.
Cytat: Mesenti w Maja 08, 2019, 14:29:25 pmLiczę na ciekawe dyskusje w przyjemnej atmosferze.Nie daje nam Pan żadnej szansy.
Dyskusja (od łac. discussio 'roztrząsanie')[1] – jeden ze sposobów wymiany poglądów na określony temat, popartych argumentami, prowadzona w gronie dwóch lub więcej osób. Dyskusja może mieć formę ustną (komunikacja werbalna) lub pisemną. W wyniku dyskusji dochodzi do ścierania się różnych poglądów związanych z różnymi punktami widzenia osób prowadzących dyskusję. Określenie zbieżnego (wspólnego) stanowiska, o ile do tego dojdzie, może mieć formę kompromisu lub konsensu.
Pański umiłowany Ludwik XIV z jego nieodpowiedzialną nadpobudliwością seksualną PRAWDZIWYM FACETEM też nie był. "Kapłańsktwo" Szymona Niemca przyjęte dla jaj żadnym kapłaństwem nie jest. To jajcarska profanacja podłego błazna.
Pan to chyba jest głupszy niż ustawa przewiduje a o liturgii ma zerowe pojęcie.
Wie Pan co? Pan jest po prostu ciężkim idiotą.
Przezacny Ksiądz Prałat Roman Kneblewski w przeciwieństwie do Pana wierzy w inteligencję swoich czytelników i co chwila nie wstawia znaczka .
skoro X. Kneblewski przechodzi na emeryturę, to proponuję też emeryturę dla p. Mesentiego
Jak pan tak może widzieć źdźbło w mym oku nie dostrzegając belki we własnym?
Na jakiej podstawie wysuwa pan wniosek, że Szymon Niemiec nie jest mężczyzną? Chyba pan za bardzo uległ wpływowi gender. Biskup Szymon Niemiec jest kapłanem chrześcijańskim, co do tego nie ma wątpliwości.
https://fakty.interia.pl/polska/news-episkopat-o-incydencie-na-paradzie-rownosci-znamiona-bluznie,nId,3034161Czekam teraz aż wydadzą oświadczenie w sprawie Karola Wojtyły. Moim zdaniem odprawianie mszy na kajaku to bluźnierstwo. Gdyby takowe nabożeństwo miało miejsce na marszu nacjonalistów jestem pewien, że konserwatywne posoborowie nawet by się tym nie zainteresowało.
Cytat: jwk w Czerwca 01, 2019, 10:06:55 amTo tylko słowa, używa się ich gdy ciężko przyjąć prawdę o własnych ograniczeniach intelektualnych.Dlaczego prawo i sprawiedliwość deklarując się jako partia konserwatywna i prawicowa nie unieważni reformy rolnej?
To tylko słowa, używa się ich gdy ciężko przyjąć prawdę o własnych ograniczeniach intelektualnych.
Uważa pan stosowanie obraźliwych słów wobec bliźnich za zgodne z duchem Ewangelii? Czuje się pan usprawiedliwiony? Mam nadzieję, że pańskie chrześcijańskie sumienie da niedługo znać o sobie i zrozumie pan swoje postępowanie.W przeciwieństwie do pana wskazałem jedynie na problem nacjonalizmu w nauczaniu owego kapłana. Nie użyłem wobec niego inwektyw.