Biskup Williamson jest tak samo wiarygodnym... Zreszta, cytujac klasyka, szkoda strzepic ryja.Jesli byloby to prawda, ze ks. Jurek z Argentyny zgodzil sie na wyswiecenie nowych biskupow dla bractwa (tez zupelnie nie wiem po co, bo tam potrzeba ksiezy a nie biskupow - Arcybiskup Lefebvre radzil sobie sam i wyswiecil 'pomocnikow', gdy jego wiek i stan zdrowia sie zaczal pogarszac - w roku swiecen 'nowych' biskupow, abp Lefebvre mial 83 lata). Biskupi obecni: Fellay - 61 lat, De Galarreta - 62 lata i tylko Tissier de Mallerais ma 75 (rocznikowo). Wiec maja jeszcze czas. I jesli mialoby byc prawda, ze swiecenia beda w nowym rycie... Bedzie zaorane.
To ciekawe, bo sukcesja apostolska biskupa Huondera sięga biskupa François Charrière, który wydał dekret powołujący Bractwo Kapłańskie Świetego Piusa X
Cytat: Hubertos w Marca 08, 2019, 11:10:12 amA co do strżępienia ryja, to własnie mogłoby zatkać ryja róznym prawowiercom strzepiacym ryja o schizmie, herezji itd. Może mój Proboszcz, który mieszka po drugiej stronie ulicy przestałby uciekac na mój widok.Jasne, ze nie zatkaloby ryja.
A co do strżępienia ryja, to własnie mogłoby zatkać ryja róznym prawowiercom strzepiacym ryja o schizmie, herezji itd. Może mój Proboszcz, który mieszka po drugiej stronie ulicy przestałby uciekac na mój widok.
Cytat: Sławek125 w Marca 08, 2019, 11:20:47 amCytat: Hubertos w Marca 08, 2019, 11:10:12 amA co do strżępienia ryja, to własnie mogłoby zatkać ryja róznym prawowiercom strzepiacym ryja o schizmie, herezji itd. Może mój Proboszcz, który mieszka po drugiej stronie ulicy przestałby uciekac na mój widok.Jasne, ze nie zatkaloby ryja.
Cytat: Hubertos w Marca 08, 2019, 13:25:28 pmCytat: Sławek125 w Marca 08, 2019, 11:20:47 amCytat: Hubertos w Marca 08, 2019, 11:10:12 amA co do strżępienia ryja, to własnie mogłoby zatkać ryja róznym prawowiercom strzepiacym ryja o schizmie, herezji itd. Może mój Proboszcz, który mieszka po drugiej stronie ulicy przestałby uciekac na mój widok.Jasne, ze nie zatkaloby ryja. To w takim razie biskup Williamson ma racje
Nowy ryt posoborowy, wspólkonsekratorami mają byc biskupi Bractwa
Cytat: Sławek125 w Marca 08, 2019, 03:15:46 amNowy ryt posoborowy, wspólkonsekratorami mają byc biskupi BractwaJak to mówią za oceanem - aronfinksoł Nie bijmy piany, skończy się jak zawsze a niesmak pozostanie ...
Biskup Huonder to jeden z najbardziej ortodoksyjnych i trafycjonalistycznych biskupów na świecie. Od samego początku rządów w diecezji atakowany ze wszystkich stron. Gdy kończył 75 lat powszechne były głosy nawołujące papieża do przyjecia jego rezygnacji, ten jednak zaskakująco przedłużył mu mandat o 2 lata. Teraz ten termin się kończy i biskup już ogłosił, że na emeryturze będzie mieszkał w domu Bractwa. Już wcześniej zresztą z nimi blisko współpracował. A słowa biskupa Williamsona są po prostu niegodne.Natomiast także nie bardzo widzę konieczność wyświęcania już teraz nowych biskupów.