W Szczecinie najprawdopodobniej indult sie kończy. W tym tyg.mszy nie bedzie. 20. ostatnia...
Co do koszalińskich- cotygodniowych podkreślmy- indultów nie byłbym aż tak kategoryczny. Jestem raczej gościem na nich, ale nie uważam by odstawały tak mocno od "średniej krajowej", włączając w nią także msze u Bractwa.
Ps. Wrażeniami z rozmowy z miejscowym, szeroko uśmiechniętym (na widok zmieszanych-jeśli nie wstrząśniętych starszych ludzi) kościelnym-klucznikiem... nie będe sie dzielił.
CytujCo do koszalińskich- cotygodniowych podkreślmy- indultów nie byłbym aż tak kategoryczny. Jestem raczej gościem na nich, ale nie uważam by odstawały tak mocno od "średniej krajowej", włączając w nią także msze u Bractwa.Nie bywam w aż tylu miejscach, by mieć rozeznanie co jest średnią krajową... być może mam gust spaczony przyzwyczajeniem do bydgoskiej pompy
Oby było takich więcej, ale i wybitnym zdarzaja sie wpadki
cotygodniowa-od kilkunastu mies.-indultowa tridentina na dowolnym poziomie jest lepsza od "katolicko"-polskiej współczesnej urawniłowki. Ale jeszcze 3 lata temu np.w tym temacie też walczyłbym zapewne o jak najwyższy poziom
1.XI w Koszalinie o 17.30.2.XI najbliżej w Szczecinie u piusów. 18.30- uroczyste Requiem, wcześniej cicha (I.piątkowa?- osobiscie nie potrafie łączyć dość różnych "okazji" w tym samym dniu)