Ludzie nagle znikali z korytarzy, rzucali studiami itd
@Slawek Opisuje pan pokoleniowe zdziwienia. Tak samo zinwigilowane bylo i jest srodowisko koscielne. Ba, tak jak w przypadku WiP-u bylo tworzone na Rakowieckiej.PiS to takie samo towarzycho jak Sienkiewicz od Ch. D. i K. Kupa. W rozmowach prywatnych trzyma kciuki za pisem i mowi, ze zawsze tak chcial.Nasz przepraszalski prezydent, ktory posle nas na kazda wojne organizowana przez waszyngton, to tez z UW. Wczesniej to bylo UD. Stad nazwa UD- ek.
Cytat: rysio w Kwietnia 14, 2018, 10:19:14 am@Slawek Opisuje pan pokoleniowe zdziwienia. Tak samo zinwigilowane bylo i jest srodowisko koscielne. Ba, tak jak w przypadku WiP-u bylo tworzone na Rakowieckiej.PiS to takie samo towarzycho jak Sienkiewicz od Ch. D. i K. Kupa. W rozmowach prywatnych trzyma kciuki za pisem i mowi, ze zawsze tak chcial.Nasz przepraszalski prezydent, ktory posle nas na kazda wojne organizowana przez waszyngton, to tez z UW. Wczesniej to bylo UD. Stad nazwa UD- ek. Kościelne w jakim sensie? Nas kształtowali tacy szpece jak ks. Tischner czy o. Kłoczowski. Towarzystwo biegało do Beczki na ewangelizacje. Nasz była pani premier tez tam smigała. Nikt kto ja znał, nie przypuszczał, że moze zrobić kariere powyzej sołtysa małej gromady w dalekim powiecie. Okazało się, ze g...wiedzielismy
W tej chwili mozemy juz tylko ratować nasze dusze. Teraz możemy sobie tylko powspominać. Wiele razy zadawałem sobie pytanie czy mogłem coś więcej zrobić. Tak, mogłem się wiecej modlić, a tego nie robiłem. Staram się nadrabiać teraz ale to juz za pózno. Kara musi przyjsc, bo jest zasłuzona i sprawiedliwa. Zadnych pretensji do Pana Boga nie mam.
. "Pan minister mówi w wywiadzie, że bardzo szanuje różnorodność, jaka panuje w Zachodniej Europie, szanuje politykę kanclerz Angeli Merkel i oczekuje, że Polska dostanie trochę czasu, aby mogła wprowadzić taką różnorodność również u siebie. Panie Czaputowicz, Pan jest wychowankiem Bronisława Geremka i członkiem korporacji Geremka, ale to nie te czasy i nie to miejsce. Wy już nie rządzicie, a przynajmniej nominalnie nie powinniście rządzić"-powiedział Gadowski w nowym "Komentarzu Tygodnia". Dziennikarz pytał, czy internet kłamie, czy też Czaputowicz faktycznie wypowiedział te słowa.