Gdyby ktoś chciał się zapoznać/odświeżyć "sławny" wykład (będąc w pełnej łączności z Bractwem:-) w związku z najważniejszą uroczystością...tego mieś.: http://radio.fsspx.pl/2015/10/24/25-pazdziernik-swieto-chrystusa-krola/
Cytat: secessio w Października 24, 2015, 14:52:03 pmGdyby ktoś chciał się zapoznać/odświeżyć "sławny" wykład (będąc w pełnej łączności z Bractwem:-) w związku z najważniejszą uroczystością...tego mieś.: http://radio.fsspx.pl/2015/10/24/25-pazdziernik-swieto-chrystusa-krola/Wcale nie trzeba być w pełnej łączności z Bractwem - jak Pan napisał, żeby głupotę i ignorancję wykazać. Nie wiem kto to Oficjalne radio Bractwa Kapłańskiego św. Piusa X w Polsce prowadzi, ale w temacie tego "sławnego" jak Pan napisał wykładu, to brak wiedzy i głupota została wykazana, a tu został podany link:
Cytat: Anna M w Października 25, 2015, 09:45:58 amCytat: secessio w Października 24, 2015, 14:52:03 pmGdyby ktoś chciał się zapoznać/odświeżyć "sławny" wykład (będąc w pełnej łączności z Bractwem:-) w związku z najważniejszą uroczystością...tego mieś.: http://radio.fsspx.pl/2015/10/24/25-pazdziernik-swieto-chrystusa-krola/Wcale nie trzeba być w pełnej łączności z Bractwem - jak Pan napisał, żeby głupotę i ignorancję wykazać. Nie wiem kto to Oficjalne radio Bractwa Kapłańskiego św. Piusa X w Polsce prowadzi, ale w temacie tego "sławnego" jak Pan napisał wykładu, to brak wiedzy i głupota została wykazana, a tu został podany link: Pani się opamięta. Czego Pani chce od Bractwa św. Piusa X? Bractwo wykazuje głupotę i ignorancję?! To w takim razie, co Pani wykazuje? Nie rozumiem dlaczego administracja toleruje taką bezczelność. To niebywałe. A Pani zaszła już tak daleko, że nie zdziwię się, jak wkrótce założy Pani swój własny kościół, albo przyłączy się do bpa Williamsona. Ale, to raczej niemożliwe, bo po co Pani biskup, sama Pani nim zostanie.
Pani "Wiewiórka" najpierw dobrze sobie poczyta, co ja napisałam, włączy myślenie i dopiero z pretensjami do mnie. Napisała mi: "Czego Pani chce od Bractwa św. Piusa X? Bractwo wykazuje głupotę i ignorancję?!" - proszę czytac co i jak napisałam we wszystkich wpisach, a zwłaszcza w tym ostatnim. Ogromny problem to Pani ma, nie ja. Głupotę i ignoirancję to nie raz tu Pani wykazałam.
Cytat: Wewiórka w Października 25, 2015, 14:16:24 pmCytat: Anna M w Października 25, 2015, 09:45:58 amCytat: secessio w Października 24, 2015, 14:52:03 pmGdyby ktoś chciał się zapoznać/odświeżyć "sławny" wykład (będąc w pełnej łączności z Bractwem:-) w związku z najważniejszą uroczystością...tego mieś.: http://radio.fsspx.pl/2015/10/24/25-pazdziernik-swieto-chrystusa-krola/Wcale nie trzeba być w pełnej łączności z Bractwem - jak Pan napisał, żeby głupotę i ignorancję wykazać. Nie wiem kto to Oficjalne radio Bractwa Kapłańskiego św. Piusa X w Polsce prowadzi, ale w temacie tego "sławnego" jak Pan napisał wykładu, to brak wiedzy i głupota została wykazana, a tu został podany link: Pani się opamięta. Czego Pani chce od Bractwa św. Piusa X? Bractwo wykazuje głupotę i ignorancję?! To w takim razie, co Pani wykazuje? Nie rozumiem dlaczego administracja toleruje taką bezczelność. To niebywałe. A Pani zaszła już tak daleko, że nie zdziwię się, jak wkrótce założy Pani swój własny kościół, albo przyłączy się do bpa Williamsona. Ale, to raczej niemożliwe, bo po co Pani biskup, sama Pani nim zostanie.Co Pani Wiewióra zarzuca Annie M? Przecież wykład jest dostępny i można spokojnie go ocenić.Ludzie świeccy współpracujący przy tworzeniu radia są nieomylni? Od kiedy?
Cytat: Anna M w Października 25, 2015, 15:28:30 pmPani "Wiewiórka" najpierw dobrze sobie poczyta, co ja napisałam, włączy myślenie i dopiero z pretensjami do mnie. Napisała mi: "Czego Pani chce od Bractwa św. Piusa X? Bractwo wykazuje głupotę i ignorancję?!" - proszę czytac co i jak napisałam we wszystkich wpisach, a zwłaszcza w tym ostatnim. Ogromny problem to Pani ma, nie ja. Głupotę i ignoirancję to nie raz tu Pani wykazałam.Szanowna Pani, Czytam: "nie trzeba być w łączności Bractwem, aby wykazać sie głupotą i ignorancją" - znaczy, każdy kto jest w łączności z Bractwem jest głupi i ignorantem, ale nie tylko. A jak Pani rozumie to zdanie? Jeśli Pani się pomyliła, przejęzyczyła, to proszę to zmienić. A jeśli nie chce Pani, to znaczy, że napisała to co Pani myśli i uważa.
Cytat: Wewiórka w Października 25, 2015, 16:10:50 pmCytat: Anna M w Października 25, 2015, 15:28:30 pmPani "Wiewiórka" najpierw dobrze sobie poczyta, co ja napisałam, włączy myślenie i dopiero z pretensjami do mnie. Napisała mi: "Czego Pani chce od Bractwa św. Piusa X? Bractwo wykazuje głupotę i ignorancję?!" - proszę czytac co i jak napisałam we wszystkich wpisach, a zwłaszcza w tym ostatnim. Ogromny problem to Pani ma, nie ja. Głupotę i ignoirancję to nie raz tu Pani wykazałam.Szanowna Pani, Czytam: "nie trzeba być w łączności Bractwem, aby wykazać sie głupotą i ignorancją" - znaczy, każdy kto jest w łączności z Bractwem jest głupi i ignorantem, ale nie tylko. A jak Pani rozumie to zdanie? Jeśli Pani się pomyliła, przejęzyczyła, to proszę to zmienić. A jeśli nie chce Pani, to znaczy, że napisała to co Pani myśli i uważa.To co pogrubiłam w Pani cytacie, to pani myślenie. Tak zawsze Pani czyta fragmentarycznie? i to co akurat rozumie na swój sposób cytuje? Nigdzie się nie przejęzyczyłam i nic nie muszę zmieniać.
napisać proste, jasne zdanie, i twierdzić, że ono nie znaczy, to co znaczy, tylko co innego, ale nie powiedzieć co to takiego jest.
Stworzyli sobie jakąś karykaturę Tradycji, to nie jest postawa katolicka, lecz niemal sekciarska, ruch skupiony na samym sobie, z ludźmi, którzy myślą, że są jedynymi dobrymi i sprawiedliwymi na ziemi, że przywrócą królestwo Chrystusa na ziemi jak ongiś Żydzi chcieli. Abp Lefebvre w grobie się przewraca co robią z jego nauką.
Przecież chyba nie wszyscy księża w Bractwie "pobłądzili", bo nawet w Toronto ...
Przecież chyba nie wszyscy księża w Bractwie "pobłądzili", bo nawet w Toronto otoczyli opieką "panów w płaszczach", z tym, że płaszcze w odróżnieniu od "natankowców" są białe
Cytat: CiociaA w Października 28, 2015, 05:05:31 amPrzecież chyba nie wszyscy księża w Bractwie "pobłądzili", bo nawet w Toronto otoczyli opieką "panów w płaszczach", z tym, że płaszcze w odróżnieniu od "natankowców" są białe Można coś więcej? Jakiś zakon rycerski?