Cytat: AnikaNowak w Lipca 14, 2015, 01:27:44 amA do novusa nikt mnie już więcej nie przekona!Proszę pamiętać o takiej możliwości, że uznanie przez Panią nieważności NOM, a przez to porzucenie praktyk religijnych może być planem szatana. Nie może Pani tego wykluczyć. To inteligenta istota i myślę, że właśnie z tej strony podchodzi tradsów - zwłaszcza takich co nie mają dostępu do tridentiny. Niech Pani pamięta, że odrzucenie NOM to nie jest koniec problemów. Jeśli Pani uważa, że sama może decydować co jest w Kościele ważne, a co nie ważne to także i chodząc na tridentiną może Pani zaczać wybredzać i skończyć na pozycji, że lepiej Pani bez Mszy. W końcu może Pani się obudzić jako protestantka
A do novusa nikt mnie już więcej nie przekona!
Wnoszę o ukaranie p. rysia prze administratorów forum. Tak - zdaję sobie sprawę, że administratorzy zostaną wówczas również wyzwanie od psów posoborowia. Natomiast mam nadzieję, że administratorzy uznają, że jednak na tym forum nie można bezpodstawnie sypać wyzwiskami i obrażać osoby i organizacje.
braki mam wielkie w teologii
Pytanie: Ostatnio było całkiem cicho na temat Bractwa Św. Piusa X. Czy próby porozumienia zostały zawieszone bądź odroczone? Mueller: W tej sprawie nie ma znaczących postępów. Wolą Ojca Świętego jest, abyśmy wciąż próbowali: "con tenacia e pazienza" - "z wytrwałością i cierpliwością". Warunkiem wstępnym pełnego pojednania jest podpisanie preambuły doktrynalnej w celu zagwarantowania pełnej zgody w istotnych kwestiach Wiary. W ostatnich miesiącach miały miejsce różnego rodzaju spotkania mające na celu wzmocnienie wzajemnego zaufania.
Mam szczerą wole pierwszego nawiedzenia konfesjonału FSSPX (profilaktycznie) na chwile przed 8.XII
http://verbumcatholicum.com/2015/09/19/informacje-uzupelniajace-o-dzisiejszym-kongresie-we-wroclawiu/
Mimo początkowej zgody Ks. Proboszcza Parafii NMP na Piasku Ks. Grzegorza Michalskiego na Mszę Świętą w tradycyjnym rycie rzymskim, którą miał odprawić Ks. Prałat Stanisław Pawlaczek, Kuria – za sprawą ks. Ireneusza Bakalarczyka, duszpasterza wiernych tradycji łacińskiej we Wrocławiu – nie wyraziła zgody na tę Mszę Świętą.
X. Wesołek- jak mi sie zdaje-nie będzie pierwszym reprezentantem (oczywiście prywatnie i bez wiedzy przełożonego Sic!)Bractwa na Kongresach. Natomiast awaryjne zaangarzowanie kaplicy jest po raz pierwszy (mam nadzieje że nie ostatni)
Po Pani kolejnej edycji, muszę Panią teoche uspokoić.
Oczywiście ma Pani racje-Bractwo w wiadomym temacie jednoznacznie sie jeszcze nie wypowiadało, choć jestem troche zdziwiony tym przeoczeniem sytuacji z ostatnich trzech lat. Mam nadzieje, że rzuci to wszystkim zatroskanym troche światła na problem-szczególnie tytuł prelekcji x. Wesołka.Cor sacratissimum, miserere nobis!
Na Bractwo było, można i ciągle miejmy nadzieje będzie można liczyć...http://verbumcatholicum.com/2015/09/19/informacje-uzupelniajace-o-dzisiejszym-kongresie-we-wroclawiu/