Cytat: Tato w Czerwca 15, 2009, 21:09:59 pmCytat: radek buczyński w Czerwca 15, 2009, 16:33:26 pmA jakie herezje głosi xiadz Trytek?Może jakieś przykłady.Radek BuczyńskiJa wiem !!! Nie uznaje kanonizacji Jana Pawła II !!!:) Dokonanej już precież z woli ludu!!! Sam widziałem - "Santo subito!!!" Ja wiem!!! Nie uznaje beatyfikacji Pius IX !!! Dokonanej już przecież z woli Kościoła!!!
Cytat: radek buczyński w Czerwca 15, 2009, 16:33:26 pmA jakie herezje głosi xiadz Trytek?Może jakieś przykłady.Radek BuczyńskiJa wiem !!! Nie uznaje kanonizacji Jana Pawła II !!!:) Dokonanej już precież z woli ludu!!! Sam widziałem - "Santo subito!!!"
A jakie herezje głosi xiadz Trytek?Może jakieś przykłady.Radek Buczyński
Cytat: Tato w Czerwca 15, 2009, 21:09:59 pmCytat: radek buczyński w Czerwca 15, 2009, 16:33:26 pmA jakie herezje głosi xiadz Trytek?Może jakieś przykłady.Radek BuczyńskiJa wiem !!! Nie uznaje kanonizacji Jana Pawła II !!!:) Dokonanej już precież z woli ludu!!! Sam widziałem - "Santo subito!!!" Ja też widziałem. I - w obecnej chwili - nie uznaję. Wygląda więc na to, że też jestem sedekiem ...
Z tego co ja orientuje się w temacie sedewakantystów to raczej nie chodzi o błędy papieża ale raczej o jawne herezje.
Dokonanej już precież z woli ludu!!! Sam widziałem - "Santo subito!!!"
Podałem. Odmawianie papieżowi władzy rządzenia gdy popadnie w błąd.
Ja wiem!!! Nie uznaje beatyfikacji Pius IX !!! Dokonanej już przecież z woli Kościoła!!!
Tego nie uznaje każdy racjonalnie myślący katolik. Grupka osób z transparentem nie stanowi "woli ludu". Wiem, wiem biorę wszystko na poważnie
Panie best, a jak tam z klękaniem przed tabernakulum w posoborowych kościołach? Dalej Pan klęka? Co Panu doradził kierownik duchowy?
Czy przypadkiem nie powtarza sie pani ? Chyba podobne pytanie zadawła pani forumowiczowi "A.M.D.G" z poprzedniej edycji FK
Amnezja Pana dosięgła? :OMała rekonstrukcja z "poprzedniej edycji forum",
Interesuje mnie co doradził Panu kierownik duchowy i jak się Pan do tej rady ustosunkował? I powtórzę: "Skoro szafuje Pan prawem kanonizowania, to chyba umie Pan opowiedzieć się w tak prostej sprawie jak klękanie bądź nieklękanie?"Troszkę konsekwencji, do pioruna, szanowni Panowie sedecy! Troszeńkę konsekwencji.Łatwo jest wymądrzać się w sprawie kto jest a kto nie jest papieżem. Ale wobec tego konsekwentnie wypowiedzcie się choć raz w sprawie obecności bądź nieobecności Pana Jezusa w tabernakulach. Dlaczego przy tym pytaniu nagle wszystkim wam mięknie rura? Co jest? Boicie się własnego sedectwa? Własnej wiary się boicie?
A pomiędzy śmiercią papieża i wyborem następcy albo w wyniku rezygnacji papieża mamy do czynienia z sedewakantyzmem czy nie ?
Kto tu bredzi ?