Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Marca 24, 2025, 04:05:10 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233056 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Xiądz Trytek w Szczecinie
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6 Drukuj
Autor Wątek: Xiądz Trytek w Szczecinie  (Przeczytany 22112 razy)
Tato
aktywista

« Odpowiedz #15 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:14:41 pm »

A jakie herezje głosi xiadz Trytek?
Może jakieś przykłady.

Radek Buczyński

Ja wiem !!! Nie uznaje kanonizacji Jana Pawła II !!!:) Dokonanej już precież z woli ludu!!! Sam widziałem - "Santo subito!!!" :)
Ja wiem!!! Nie uznaje beatyfikacji Pius IX !!! ;) Dokonanej już przecież z woli Kościoła!!!

Hehehe:D Słuśnie Księże Dobrodzieju :) !!! Tośmy go teraz zdemaskowali!!! I co Panowie na to ??? Hę ?;)))
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2009, 21:16:17 pm wysłana przez Tato » Zapisane
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Richelieu
aktywista

« Odpowiedz #16 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:17:58 pm »

Może jakieś przykłady.

Radek Buczyński

Ja wiem !!! Nie uznaje kanonizacji Jana Pawła II !!!:) Dokonanej już precież z woli ludu!!! Sam widziałem - "Santo subito!!!" :)

Ja też widziałem. I - w obecnej chwili - nie uznaję. Wygląda więc na to, że też jestem sedekiem ...
Tato
aktywista

« Odpowiedz #17 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:20:01 pm »

Może jakieś przykłady.

Radek Buczyński

Ja też widziałem. I - w obecnej chwili - nie uznaję. Wygląda więc na to, że też jestem sedekiem ...

Widzi Pan tych "sedeków" z chwili na chwile się mnoży wiela niebywale  ;D
siloam
uczestnik

Profil na slideshare
« Odpowiedz #18 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:22:41 pm »

Z tego co ja orientuje się w temacie sedewakantystów to raczej nie chodzi o błędy papieża ale raczej o jawne herezje.
Co też miałem na myśli. Proszę mi powiedzieć czy jawną herezją nie była próba zmiany treści Pisma Świętego? To było odstępstwo jak się patrzy. Mimo to nikt nie kwestionował ważności innych decyzji papieża i nie odmawiał mu władzy rządzenia.

Dokonanej już precież z woli ludu!!! Sam widziałem - "Santo subito!!!" :)
Tego nie uznaje każdy racjonalnie myślący katolik. Grupka osób z transparentem nie stanowi "woli ludu". Wiem, wiem biorę wszystko na poważnie  ;D
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2009, 21:26:08 pm wysłana przez siloam » Zapisane
O salutaris Hostia!
Quae Coeli pandis ostium,
Bella premunt hostilia,
Da robur, fer auxilium.
best
Gość
« Odpowiedz #19 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:26:04 pm »

Podałem. Odmawianie papieżowi władzy rządzenia gdy popadnie w błąd.

Nie w błąd tylko w herezję. W błąd to popadł Jan Paweł II sprzeciwaiając sie karze śmierci.
best
Gość
« Odpowiedz #20 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:30:11 pm »

Ja wiem!!! Nie uznaje beatyfikacji Pius IX !!! ;) Dokonanej już przecież z woli Kościoła!!!

To prawda nie uznaje ale nie dlatego, że odmawia Ojcu Świętemu Piusowi IX tego tytułu ale dlatego, że beatyfikacji czy kanonizacji może dokonac tylko prawowity następca Świetego Piotra
Tato
aktywista

« Odpowiedz #21 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:32:03 pm »

Tego nie uznaje każdy racjonalnie myślący katolik. Grupka osób z transparentem nie stanowi "woli ludu". Wiem, wiem biorę wszystko na poważnie  ;D

Heheh wie Pan, Pan wszak ma 24 ;ata, to nie dziwota, że chce byc postrzegany jak dorosły ;D temu rozumiem tą powagę :)
siloam
uczestnik

Profil na slideshare
« Odpowiedz #22 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:34:25 pm »

Hehe ;D
Serdecznie dziękuję za wyrozumiałość  :)
O salutaris Hostia!
Quae Coeli pandis ostium,
Bella premunt hostilia,
Da robur, fer auxilium.
best
Gość
« Odpowiedz #23 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:45:10 pm »

Panie best, a jak tam z klękaniem przed tabernakulum w posoborowych kościołach? Dalej Pan klęka? Co Panu doradził kierownik duchowy?

Czy przypadkiem nie powtarza sie pani ? Chyba podobne pytanie zadawła pani forumowiczowi "A.M.D.G" z poprzedniej edycji FK.
Kamil
aktywista

« Odpowiedz #24 dnia: Czerwca 15, 2009, 22:02:22 pm »

Cytat: best
Czy przypadkiem nie powtarza sie pani ? Chyba podobne pytanie zadawła pani forumowiczowi "A.M.D.G" z poprzedniej edycji FK
"Mowa wasza niech będzie tak, tak, nie, nie"....
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2009, 22:06:48 pm wysłana przez Kamil » Zapisane
best
Gość
« Odpowiedz #25 dnia: Czerwca 15, 2009, 22:27:44 pm »

Amnezja Pana dosięgła? :O
Mała rekonstrukcja z "poprzedniej edycji forum",

Racja "amnezja mnie dosiegła". Nie archiwizuje swoich czy innych wypowiedzi na FK. Nie za bardzo wiem o co Pani chodzi, bo odpowiedź na Pani pytanie jest w mojej wypowiedzi sprzed paru miesięcy, która Pani łaskawie zacytowała. Interesują Panią jakieś szczegóły mojego klękania ?
best
Gość
« Odpowiedz #26 dnia: Czerwca 15, 2009, 22:52:08 pm »

Interesuje mnie co doradził Panu kierownik duchowy i jak się Pan do tej rady ustosunkował? I powtórzę: "Skoro szafuje Pan prawem kanonizowania, to chyba umie Pan opowiedzieć się w tak prostej sprawie jak klękanie bądź nieklękanie?"

Troszkę konsekwencji, do pioruna, szanowni Panowie sedecy! Troszeńkę konsekwencji.
Łatwo jest wymądrzać się w sprawie kto jest a kto nie jest papieżem. Ale wobec tego konsekwentnie wypowiedzcie się choć raz w sprawie obecności bądź nieobecności Pana Jezusa w tabernakulach. Dlaczego przy tym pytaniu nagle wszystkim wam mięknie rura? Co jest? Boicie się własnego sedectwa? Własnej wiary się boicie?

Niestety ale Pani ciekawość nie zostanie zaspokojona ponieważ o rozmowach z moim kierownikiem duchowym nie zwykłem informować obcych ludzi na forach internetowych. Przed tabernakulum klękam. Nie "szafuję" prawem kanonizowani tylko stwierdzam zgodnie z nauczaniem Koscioła iż jedynie prawowity papież może dokonywać wyniesienia na ołtarze.

Nic nam nie mięknie, nie ma obawy.  Wiarę mamy taką samą jaka ma Kościół Katolicki założony przez Jezusa Chrystusa. Nie boimy sie jej, proszę to pytania zadać tym kapłanom, którzy po cywilu w wytartych dżinasach i koszulce polo "duszpasterzują" na ulicach polskich miast, biwakuja z "pokoleniem JP2" itp.

P.S Co to jest "sedectwo" ::) Dobranoc
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #27 dnia: Czerwca 15, 2009, 22:52:15 pm »

Iść, albo nie iść...

A swoją drogą, jeśli ktoś już będzie to proszę nagrać rzeczony wykład x. Trytka i dać do posłuchania większej liczbie nieobecnych. (należy oczywiście zapytac xiedza, czy się zgadza)
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
A.M.D.G.
Gość
« Odpowiedz #28 dnia: Czerwca 16, 2009, 00:17:27 am »

Pani Szmulka ma najwyraźniej jakąś alergię albo uraz na punkcie „sedectwa”, bo jeżeli już się na ten temat wypowiada to traci zimną krew i daje się ponieść emocjom... (co jest przecież u Niej – niezwykle kulturalnej i błyskotliwej forumowiczki - niespotykane!!!!!!! )

A tak do rzeczy to chodzi o to, że pyta się Pani o coś 1 (słownie JEDNEJ) osoby, a płomienne zarzuty wysuwa wobec WSZYSTKICH (w dodatku tylko do Panów – co za dyskryminacja ! można by powiedzieć)

1) Wzywa Pani do tablicy WSZYSTKICH, a dyskutuje z JEDNYM

2) Jest Pani pewna, że są tylko „sedecy”, a nie ma „sedeczek”?

Takie generalizowanie to chyba lekka przesada, nie uważa Pani?

Łatwo można to obrócić przeciw Pani, bo z kolei ja mogę uogólnić i powiedzieć:
„Troszkę konsekwencji, do pioruna, szanowne Panie i Panowie lefebryści! Troszeńkę konsekwencji”, uznajecie za papieży JP2 i BXVI, a cały czas kręcicie nosem na to co robili/robią albo mówili/mówią. Zdaje się, że ostatnio nawet prowadzicie z obecnym „papieżem” debaty teologiczne dotyczące spraw wiary. Macie problemy z „akceptacją Soboru Watykańskiego II oraz posoborowego nauczania papieży”? Jak to? Skoro uznajecie oba za katolickie to jakie macie z nimi problemy??? Nie wiecie, że dla katolika skoro „Roma locuta”, to „causa finita”?.....

„Troszkę konsekwencji, do pioruna... Troszeńkę konsekwencji”
Hyacinthus Stanislaus
rezydent

« Odpowiedz #29 dnia: Czerwca 16, 2009, 01:07:59 am »

A pomiędzy śmiercią papieża i wyborem następcy albo  w wyniku rezygnacji papieża mamy do czynienia z sedewakantyzmem czy nie ?
Panu się chyba sedewakantyzm pomylił z sediswakancją proszę Pana.

Cytat: best
Kto tu bredzi ?
No właśnie, kto?

Strony: 1 [2] 3 4 ... 6 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Xiądz Trytek w Szczecinie « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!